Kézilabda

2019.05.10. 19:52

Szombaton bajnok lehet az SZKKA

Körkép Szombaton bajnoki címet ünnepelhet a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B-s női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

Pődör Rebeka emeli magasba a trófeát – nagy az öröm

Fotó: Horváth Balázs

A 21., utolsó előtti fordulót rendezik a hétvégén az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságban. A veretlen, listavezető Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia szombaton 18 órakor a hatodik helyezett Mohácsot fogadja az egyetemi csarnokban. A házigazda számára kötelező a győzelem – de tulajdonképpen a döntetlen, az egy pont is elég a bajnoki címhez. Az SZKKA az NB I-es tagság kiharcolásával óriási bravúrt hajtana végre: hiszen legutóbb 44 éve, 1975-ben volt élvonalbeli női kézilabdacsapata a vasi megyeszékhelynek (a Sabaria SE). A klubvezetők mindenesetre nem bíznak semmit a véletlenre, a mérkőzés után díjkiosztó ünnepséggel, komoly, látványos fiesztával készülnek – amelyre természetesen várják a sportág kedvelőit, a szurkolókat.

Pődör Rebeka emeli magasba a trófeát – nagy az öröm
Fotó: Horváth Balázs

Az NB I/B-ből már korábban kiesett, sereghajtó Haladás VSE Sport Kft. idei utolsó hazai mérkőzésén szombaton 15 órakor a Dunaújváros U19 együttesét látja vendégül. Vélhetően győzelemmel szeretnének búcsúzni közönségüktől a zöld-fehér lányok – ám nem lesz könnyű dolguk, mert jó erőt képvisel az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában