Sport

2015.05.11. 15:38

Tekevilágbajnokot igazolt a Répcelak - Zapletán Zsombor Szegedről jön a vasiakhoz

Répcelak - Sikerült megegyezniük: a következő szezonban a Répcelaki SE szuperligás tekecsapatát erősíti a csapatban kétszeres világbajnok Zapletán Zsombor.

Horváth Erika

Nagy halat fogott a Répcelaki SE: a szerbiai Zentáról indult, de már a magyar válogatottakat erősítő Zapletán Zsombor az egyik legtekintélyesebb eredménylistával rendelkező magyar játékos. Csapatban kétszer (2007, 2013) volt világbajnok, 2011-ben ezüst-, 2009-ben bronzérmes. Háromszoros világkupa-győztes (2005, 2006, 2012), Bajnokok Ligáját nyert 2006-ban, 2013-ban és 2014-ben, idén ezüstérmesek lettek a Szegeddel. Csapatban ötszörös magyar és négyszeres olasz bajnok. A 30 esztendős Zapletánnak a Répcelak a negyedik csapata lesz, Magyarországon eddig csak a Szeged színeiben játszott.

Zapletán Zsombor a következő idénytől a vasi csapatot erősíti. Fotó: szeged-teke.hu

– A város és a támogatóink egyaránt azon az állásponton voltak, hogy próbáljunk meg előbbre lépni, felvenni a versenyt a Szegeddel és a Zalaegerszeggel is – mondta Kiss Zsolt, az idén sorozatban harmadszor bronzérmet szerző répcelakiak vezetőedzője. – És a távozó Fodor Szilárdot és Babos Tamást is pótolnunk kellett. Zsombor szerződtetése óriási fegyvertény, az ehhez szükséges pénz jó részét egy támogató állja. Még tervben van egy jó 600-as gurító leigazolása is. Miután a Szegedtől távozott két meghatározó játékos is – Kakuk Levente Győrbe igazolt –, úgy érzem, megszűnik a kétcsapatos uralom. Bízom benne, hogy mi is fel tudjuk venni a versenyt a Szegeddel és a ZTE-val.

Szintén a teke élvonallal kapcsolatos hír, hogy a hétvégén Egerben rendezett egyéni országos bajnokságon összetettben 822 fás teljesítménnyel hetedik helyen végzett a répcelakiak újdonsült válogatottja, Rudolf Balázs. Az első napi, hagyományos, 120 gurításos versenyben hatodikként zárt 619 fával. A második napon 40 gurításos, kieséses rendszerű spintversennyel folytatódott a program már csak a legjobb 32 részvételével. Rudolf a 16 közé már nem tudott bejutni, 2:0-ra (108-106, 98-97) alulmaradt az FTC-s Danóczyval szemben. (Az itt elért 203 fája is beszámított az összetett versenybe.) Zapletán Zsombor 805 fával (607+190) kilencedik lett.

Csütörtökön kezdődik az idei teke világbajnokság a németországi Speichersdorfban, a kilencfős magyar férfi válogatott – benne Rudolf Balázzsal és Zapletán Zsomborral – akkor utazik, és jövő hétfőn kezdi meg a csoportmérkőzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!