Sport

2011.05.17. 18:30

Tisztújítás a Haladásnál: Kovács Előd az elnök, Pintér Zoltán az ügyvezető

Vas megye legpatinásabb, legnagyobb sportegyesülete, a Haladás VSE keddi küldöttgyűlése új elnökséget választott, amelyben csak ketten igazán újak.

Horváth Erika

Kedden tisztújító küldöttgyűlést tartott a Haladás VSE. Nem azért, mintha lejárt volna az elnökség ötéves mandátuma, hanem, mert előbb  Kovács László ügyvezető elnök, majd (egy kivétellel) az elnökség többi tagja is  lemondott. Az elnökség tagjai úgy döntöttek, hogy a sajtó képviselői nem vehettek részt az eseményen. Így csak az utána rendezett sajtótájékoztatón értesülhettünk a történtekről.

- Az  56 küldött közül 54-en jelentek meg - tudtuk meg Kovács Lászlótól. - Az elnöki posztra  eredetileg két jelölt volt, a tisztséget 2005 óta betöltő dr. Kövér István és a 2005 és 2007 között az egyesületben ügyvezetőként tevékenykedő, de azóta is elnökségi tag Kovács Előd. Végül Kövér István visszalépett  később megkapta a HVSE örökös tagja címet , Kovács Elődöt pedig 53 szavazattal  választották elnökké. Az egyesület új ügyvezető elnöke az egyetlen jelölt,  a tavaly óta elnökségi tag Pintér Zoltán lett szintén 53 szavazattal.

Az elnökség további öt helyére hét jelölés érkezett. Ismét bizalmat kapott Kovács László, illetve Veréb István, a birkózó szakosztály és  Zámbó József, az ökölvívók vezetőedzője. A testületben új tag Márkus Erzsébet súlyemelőedző és Bokor Zsolt, a futsal szakosztály vezetője.

Pintér Zoltánt rövid bemutatkozásra kértük.
- Még hét éves sem voltam, amikor a Haladás családjába kerültem, előbb a labdarúgók, majd a birkózók közé - kezdte a 39 esztendős újdonsült ügyvezető. - 1990-ben egy sérülés miatt hagytam fel a birkózással. Egy évvel ezelőtt elnökségi tagként kerültem be újra a vérkeringésbe. Szeretném visszaadni a HVSE-nek, amit én kaptam tőle. Legfőképpen pályázatok útján megfelelő helyzetbe hozni, mert úgy vélem, 15-20 éves a lemaradása az infrastruktúrát tekintve.
Pintér Zoltán még elmondta, hogy ma is aktívan sportol, immár 22 éve versenyszerűen vitorlázik, és ő a vezetője a Szombathelyi Vízisport és Szabadidő Egyesületnek. Amúgy vállalkozó széles palettán, de az  ügyvezetői munkakört főállásban tölti majd be. Biztos családi háttere lévén kész teljes energiájával a HVSE-re koncentrálni.

Egy hónapja Kovács László azzal indokolta nekünk a lemondását, hogy már nem érez akkora bizalmat a városvezetés részéről, mint korábban, illetve a MÁV Zrt. folyamatosan csökkenti a létesítmény fenntartására adott támogatását. Olyan ügyvezetőre van most szükség, aki ebben a helyzetben is biztosítani tudja az egyesület zavartalan működését - mondta akkor.

Kérdésünkre Pintér Zoltán azt válaszolta, hogy ő abszolút élvezi a HVSE  fő támogatója, a  szombathelyi önkormányzat vezetésének bizalmát. Szerinte is elengedhetetlen ehhez a poszthoz a jó kapcsolat és erős lobbikészség. 

Az új elnökség további stratégiája slágvortokban:  a MÁV  fokozatos kivonulását az új sporttörvénytől remélt irányított adójóváírási lehetőség  révén kívánják kompenzálni, illetve az így szerzett pénzekkel új lendületet adnának a klubnak.  A jelenlegi 14 szakosztályos egyesület tovább bővülhet,  akár új sportágakkal is. De megkülönböztetett figyelmet  és juttatást  kapnak azok a szakosztályok, amelyek  a HVSE-t és a várost komoly szinten képviselik. Továbbra is támogatják az  NB III-as labdarúgócsapat szerepeltetésének tervét, amelyben itt nevelkedett  de az NB I-es gárdáig  nem jutó játékosok kaphatnának lehetőséget. Fontosnak tekintik a tulajdonosi és üzemeltetési viszonyok rendezettségét.

Azért dolgoznak, hogy a Haladás VSE a jövőben is a Rohonci úti sporttelepen működhessen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!