Sport

2009.07.23. 02:29

Vasi résztvevő a sportlövő Eb-n

Eszék - A már javában zajló sportlövő Európa-bajnokságnak Bokor Bálint személyében vasi résztvevője is lesz.

Gergácz Zoltán

- Tizenhét évesen, 2001-ben lettem először tagja a juniorválogatott keretnek, négy éve pedig a felnőttnek. Eddig négy-négy Eb-n és vb-n voltam. Legjobb eredményt a ciprusi junior Európa-bajnokságon értem el, 8. lettem, a világbajnokságokon többnyire a középmezőnyben végeztem. Az idei országos bajnokságon a dobogó második fokára állhattam - tekintett vissza a múltra Bokor Bálint.

- Az idén nem volt kiemelkedő eredményem, ugyanis nem a versenyen elért helyezéseket, hanem az eredményeket veszem figyelembe. A 125 lövéses alapversenyen jó lenne 120-at lőni, azzal döntőbe lehet jutni. Ehhez jön még a 25 lövéses döntő. Ott meg már minden lehet. Volt, hogy a 144 találat elég volt a dobogós helyezéshez, de olyan is, hogy csak a 148. Az esélyesek száma nagy: 20-30-an is pályáznak a dobogóra. Közülük az nyer, aki jó napot fog ki. A munka mellett próbáltam kihasználni a szabad hétvégéket edzésre, alkalmanként 100-200 lövéssel. Amit tudtam, megtettem. Megpróbálom kihozni magamból a maximumot. Ha a mezőny első harmadában végzek, azzal már elégedett leszek.

Most az Európa-bajnokság a fontos, de a tarsolyban már ott van a vb-részvétel is Bokor Bált számára. A szövetség Balatonfűzfőn és Sarlóspusztán megrendezett, vb-re válógató versenyén egyaránt a második helyet szerezte meg, s ezzel eldőlt: a szombathelyi sportoló is utazhat a világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!