Sport

2017.07.17. 18:05

Vízipólós rajt - Női csapatunk 9 góllal verte Japánt

BUDAPEST Fölényes győzelemmel kezdte szereplését a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott. Elrajtolt a férfitorna is.

Horváth Erika

Férfi és női fronton is megkezdődött a nagy érdeklődéssel várt vízilabdatorna a Margitszigeten.

FÖLÉNYES GYŐZELEM. Fölényes győzelemmel kezdte szereplését a magyar női vízilabda-válogatott. Bíró Attila Európa-bajnok csapata vasárnap este a Margitszigeten kilenc góllal verte Japán együttesét.

Magyarország-Japán 20-11 (4-1, 8-3, 5-2, 3-5)

Gólszerzők: Bujka 5, Keszthelyi, Tóth I. 4-4, Szilágyi, Antal, Gurisatti 2-2, Czigány 1.

A C csoport első fordulója után Hollandia (17-2) és Magyarország (20-11) áll az első két helyen, Japán (11-20) és Franciaország (2-17) 0 pontos. A magyarok kedden a franciákkal találkoznak. A csoportkörből az első helyezett közvetlenül a negyeddöntőbe jut.

A Märcz Tamás vezette férfi vízilabda-válogatott bemutatkozó mérkőzése Ausztrália ellen lapzártánk után ért véget. A nap másik B csoportos mérkőzésén: Olaszország-Franciaország 18-9.

Szuzuki Kotori (12) próbálja akadályozni Szilágyi Dorottyát a Magyarország-Japán női vízilabda-mérkőzésen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

BEMUTATKOZOTT A SZINKRONÚSZÓCSAPAT. A szinkronúszók technikai csapatversenyének selejtezőjében 76,9077 pontot érdemelt ki a - Dávid Janka, Schwarcz Anett, Kertai Lili, Rényi Luca, Kiss Szofi, Lukovszky Sarolta, Riemer Alexandra, Kézdi Fanni összetételű - magyar együttes. Ez nem volt elég a keddi (18.00) 12-es döntőbe jutáshoz, a 24 gárda közül 15.-ként zárt a hazai csapat.

KORMOSÉK SEM JUTOTTAK DÖNTŐBE. Nem jutott be a női szinkronműugrás délutáni döntőjébe a Kormos Villő - Fazekas-Gondos Flóra páros. Az idei Eb-n hetedik magyar duó a 19-ből a 17. helyen végzett, az öt ugrásra összesítésben 237,54 pontot kapott. A délutáni döntőben a kínai Shi Tinmao és Chang Yani hódította el a világbajnoki címet 333,30 ponttal.

ÚJABB VB BUDAPESTEN. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) a magyarországi vizes vb alatt, hétfőn döntött arról, hogy a rövidpályás úszó-vb-nek 2022-ben Kazany, két évvel később pedig Budapest ad otthont. Így tovább bővült a budapesti vizes világesemények sora: jövőre a juniorok szinkronúszó-világbajnoksága, 2019-ben a juniorok úszó-világbajnoksága, 2020-ban az úszók, vízilabdázók, műugrók és szinkronúszók Európa-bajnoksága lesz. Balog Zoltán kiemelte, hogy ezekkel a versenyekkel megtérül mindaz, amit a főváros és a kormány vezetése fektetett a vizes sportokba.

A MAGYAROK KEDDI PROGRAMJA. Nyílt vízi úszás, férfi 10 km (Rasovszky Kristóf, Székelyi Dániel), 10.00. Toronyugrás: női 10 m (Kormos Villő), 10.00. Szinkronúszás: női páros (Kiss Szofi, Schwarcz Anett), 19.00. Vízilabda: női C csoport: Franciaország-Magyarország 20.10.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!