Sportvilág

2007.09.13. 06:49

McFadden, a franciaverő

Váratlan skót győzelem a Parc des Princes-ben, tovább nő a feszültség az A csoportban, míg az oslói döntetlennek a törökök örülhetnek leginkább. A kazahoknak sajnos csak majdnem sikerült az általam biztosra vett bravúr

Csermák Zoltán

Az A csoportban nem jött össze a megjósolt kazah siker. A belgák ugyanis alaposan meglepték a hazaiakat, és 23 perc után már két góllal vezettek. A kék-sárgáktól ezek után már az is bravúrnak számít, hogy sikerült kiegyenlíteniük. (Kazahsztán – Belgium 2-2) A másik találkozón sem bírt egymással a finn és a lengyel alakulat, s mivel a portugál-szerb összecsapáson is döntetlen született, így ebben a nyolcasban csak az a biztos, hogy semmi sem biztos… (Finnország – Lengyelország 0-0)

A B csoportban született a nap meglepetése, ugyanis a skótok hősies küzdelemben legyőzték a francia együttest. Trezeguet-ék egyszerűen nem találtak fogást remekül védekező ellenfelükön, és érezhető volt, hogy aki itt gólt lő, az meg is nyeri a mérkőzést. A 64. percben aztán McFadden lekezelt egy előreívelést, és 25 méterről a hazai kapuba bombázott. A skót retesz továbbra is zárva maradt, így a kék-fehérek óriási meglepetésre vezetik a csoportot az olaszok és a franciák előtt. (Franciaország – Skócia 0-1) Mi sajnos vereséget szenvedtünk Isztambulban (bár nem csak rajtunk múlt…), így a törökök utol tudták érni a csoport élén tanyázó görög-norvég duót. Jól éreztem én, hogy döntetlen lehet az a parti, a görögök kétszer is előnyhöz jutottak, – mindkétszer rögzített játékhelyzet után, mindkétszer Kyrgiakosz révén – ám a hazaiak Carew és Riise révén tudtak egyenlíteni. (Norvégia – Görögország 2-2)

A D csoportban Prágában lehetett ok az ünneplésre, hiszen Jankulovski korai találatával a csehek óriási lépést tettek a csoport második helyének megszerzése felé, az írek viszont kezdhetnek megbarátkozni a gondolattal, hogy lemaradnak a jövő évi kontinensbajnokság küzdelmeiről. (Csehország – Írország 1-0) A csoport másik, már komoly tét nélkül zajló találkozóján viszont a szlovákok csúnya hazai pofont kaptak Walestől. Bellamyék így visszavágtak a cardiffi 1-5-ért, és pontszámban beérték a Mintal vezette házigazdákat. (Szlovákia – Wales 2-5)

Az E csoportban Macedónia nem tudott felülkerekedni Észtországon: a vendégek vezető góljára csak egy egyenlítő találatot tudtak összehozni a hazai legények. (Macedónia – Észtország 1-1) Az F csoportban legalább bejött a két papírforma győzelem. A dánok nem kegyelmeztek Liechtensteinnek, és már a 36. percre kialakították a 4-0-s végeredményt Nordstrand két, valamint Tomasson és Laursen egy-egy találatával. (Dánia – Liechtenstein 4-0) A spanyolok is megverték a letteket, Xavi nyugtatta meg hamar a kedélyeket a 12. percben szerzett találatával. Utána sokáig semmi, egészen a 84. percig kellett várni egy újabb találatra, ekkor a most már Liverpool színekben játszó Fernando Torres vette be a balti ország kapuját. Így a spanyolok ott lihegnek a svédek nyakán. (Spanyolország – Lettország 2-0) Végül a G csoportban szólnunk kell Bulgária hazai sikeréről Luxemburg ellenében. Dimitar Berbatov két perc alatt szerzett két góljával már az első félidőben eldöntötte a meccset, Martin Petrov találata már csak hab volt a tortán. (Bulgária – Luxemburg 3-0) Hiába sikerült jobban ez a szerda, mint a szombat, most egy időre elegem van az EB selejtezőkből…

(marlow)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!