Sportvilág

2008.06.11. 13:32

Euro 2008: az nevet, aki a végén nevet

Kitekintő - Portugália lehet az Eb első továbbjutója, de az első kör után nullpontosokat sem szabad leírni. Hogy is kezdtek a luzitánok 2004-ben hazai pályán?

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A legutóbbi Eb nyitómeccsén Portugália 1:0-ra kikapott Görögországtól - végül ez a két együttes vívta a döntőt. A luzitánok már ma biztosíthatják helyüket a nyolc között, amennyiben megverik a cseheket is. Ugyanez egyébként Csehországra is igaz: ha győz, már negyeddöntős, feltéve ha a Svájc-Törökország találkozó döntetlennel zárul.

Szakértők óvatosságra intik a spanyolokat, akik a 2006-os világbajnokságon egy 4:0-ás sikerrel indítottak, ám az egyenes kieséses rendszerben rögtön elbuktak a későbbi finalista Franciaországgal szemben. Spanyolország egyébiránt csak egyszer alkotott nagyot az Eb-k történetében,1964-ben, amikor rögtön meg is nyerték a saját rendezésű tornát.



Gyengén kezdtek a franciák az Eb-n. Két éve, a vb-n is hasonlóan indult

És ha már a gallok is szóba kerültek: Riberyék a legutóbbi vb-t is két döntetlennel nyitották, ám végül mégiscsak eljutottak az aranymeccsig. Szóval, hiába a portugálok, németek, spanyolok és hollandok ragyogó, az olaszok, görögök és franciák pocsék rajtja, hogy ki számít igazi esélyesnek, az úgy is csak három hét múlva derül ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!