Sportvilág

2009.04.10. 02:23

A Top 10-ben a rockisok: két vasi páros is bejutott a junior Világkupa döntőjébe

Krakkó - A döntőig menetelt két vasi rockis páros a junior Világkupán. Németh János és Huszár Bianka (Rocky-Dilly ARRC) ezüstérmet szereztek.

Simon Erzsébet

Krakkó adott otthont a serdülő és junior rock and roll Világkupának, amelyre a celldömölki Rocky-Dilly Akrobatikus Rock and Roll Club, valamint a szombathelyi Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Club volt jogosult - az országos ranglista alapján - párosokat delegálni. Serdülő korosztályban 20 nemzet 70 táncosa versenyzett, a junioroknál mintegy másfél tucat ország 58 duója lépett parkettre.

A népes mezőnyben a Rocky-Dilly ARRC magyar ranglista-vezető párosa, a celldömölki Berzsenyi Gimnázium 17 éves tanulója, Németh János és Huszár Bianka, a szombathelyi Bolyai gimnázium ugyancsak 17 esztendős diákja ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a kategóriában a Galaxy RRC versenyzői - a magyar ranglista másodikjai -, a szombathelyi Hevesi szakközépiskola 16 éves diákja, Lakics Zoltán és a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola tanulója, a 13 éves Horváth Dorina a negyedik lett. Friss eredményükkel mindkét páros a világranglistán is előre lépett, bekerült a legjobb tíz közé. Az előbbiek a harmadik helyet foglalják el a világranglistán, utóbbiak a nyolcadik helyen várják a következő Világ- kupa-fordulót. A versenyzőket Molnár Nóra és Koszogovits Norbert készítette föl.

További eredmények. Serdülő: 21. Lakics Dániel- Beke Ágnes (Galaxy), 46. Petőházi Marcell-Tarr Anna (Galaxy). Junior: 47. Süle Tamás-Jóna Alíz (Galaxy).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!