Sportvilág

2009.05.22. 02:29

Ligeti Dániel ötödik lett a török junior birkózóversenyen

Antalya - A 96 kilós Ligeti Dániel szabadfogásban ötödik lett a törökországi, 12. junior birkózóversenyen.

Horváth Erika

Nagy - 20 ország 400 versenyzője - és roppant erős mezőny, a korosztály színe-java gyűlt össze a 12. antalyai junior nemzetközi birkózóversenyen. Magyarországot a Haladás-Force vezetőedzője, Veréb István vezette, korosztályos Eb-re készülő, hétfős szabadfogású válogatott képviselte. A HVSE-ből ketten léptek szőnyegre. A 66 kilós Molnár Bálint egy örmény versenyzővel került össze, akitől nagy csatában, 2:1-re kikapott. Az örményt viszont a később győztes, vb-bronzérmes üzbég Navruzov megállította, így a sárvári fiú számára véget ért a verseny. 

Egy fehérorosz elleni 2:0-s győzelemmel kezdett a 96 kilós súlycsoportban az Eb-ezüstérmes Ligeti Dániel. Utána viszont a későbbi győztes, tavaly ifi Eb-bronzémres török Yasarlitól - szintén két menetben - kikapott. Dani a vigaszágon előbb egy törökkel találkozott, akin 2:1-es győzelemmel túllépett. A bronzéremért nagy csatát vívott egy grúz fiúval. Az első két menetben 2:1-re nyert, illetve 1:2-re kikapott. A harmadik 3:3-mal zárult - a nagyobb értékű akciójával a grúz lett a bronzérmes, Ligeti pedig ötödik helyezett.

A magyarok - meghétszerezve tavalyi teljesítményüket - összesen hét mérkőzést nyertek. A legjobb magyar a bronzérmet szerző, 120 kilós Fodor Tamás lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!