Sportvilág

2009.07.24. 02:29

A Dobó SE két kalapácsvetője, Ozorai és Németh a junior Eb-döntőbe jutott

Tampere, Újvidék - Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) döntőjében a hetedik helyen zárt a Dobó SE kalapácsvetője, Vincze Petronella. A Dobó SE másik három kalapácsvetőlánya közül Ozorai Jenny és Németh Eszter fináléba jutott a szerbiai junior Eb-n.

Horváth Erika

EYOF, lány kalapács: 1. Barbara Spiler (szlovén) 63,57, 2. Kaya (török) 60,30, 3. Lazar (román) 56,95, 7. Vin-cze Petronella (Dobó SE) 53,16.

Tegnap, a szerbiai junior atlétikai Európa-bajnokság második versenynapján rendezték meg a lány kalapácsvetők selejtezőit. A 20 fős mezőnyben három Dobó SE-s versenyző is képviselhette a magyar színeket. A korábbi, az A-csoportban dobhatott a szombathelyiek 17 éves újonca, Gergelics Cintia, aki elsőre dobta a legnagyobbat, 55,15 métert - ezzel nem sok esélye maradt a fináléba jutásra, mivel a csoportból öten is elérték az 58 méteres kvalifikációs szintet, ő pedig a nyolcadik helyen zárt.

A B-csoportosoknál Németh László és Németh Zsolt másik két tanítványa viszont maximálisan élni tudott rutinjával. Ozorai Jennynek és Németh Eszternek is csupán egyetlen dobás kellett a döntőbe jutáshoz: előbbi kereken 61 méterrel, utóbbi 58,15-dal mutatkozott be - s már csomagolhatott is rápihenni a ma délutáni, 15.05-kor kezdődő fináléra. Ami a végső esélyeiket illeti: Jenny 63,74 métere az egyéni csúcsokat figyelembe vevő rangsorban második a román Perie (69,00) után, Eszter 60,17-a pedig a kilencedik a 12-es döntő mezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!