Sportvilág

2009.07.01. 02:28

Eb-re utaznak a junior birkózók: Molnár, Ligeti és Csercsics is válogatott

Tbiliszi - Tegnap megkezdődött Grúziában a junior birkózó Európa-bajnokság. A Veréb István vezette magyar szabadfogású válogatott - soraiban Molnár Bálinttal, Ligeti Dániellel és Csercsics Richárddal - ma kel útra.

Horváth Erika

- Nem volt problémamentes a felkészülés, hiszen többen érettségiztek, illetve egyetemi vizsgáik voltak, így elég sok volt a hiányzás, de a végére azért helyrerázódott minden, egyre jobbak lettek a fiúk. Új, fiatal csapatunk van, Tőzsér és Ligeti kivételével jövőre is mindenki indulhat. Szeretnénk minél több pontszerző helyet szerezni; de az elmúlt években mindig hoztunk érmet is.

Molnár Bálint tavaly az ifjúsági Eb-n egy hetedik hellyel debütált.

- Az érettségire való felkészülés alatt is igyekeztem mindent megcsinálni. Persze, jó lenne pontszerző helyen végezni, de az is tény, hogy még csak első éves junior vagyok, és erős a mezőny - mondta a 18 éves sárvári fiú.

Ligeti Dániel viszont utolsó junior Eb-jére indult. Tavaly ezüstérmes volt a kontinensviadalon, plusz egy felnőtt Eb-ötödik hely is fűződik a nevéhez.

- Bár ebben az évben igyekeztem a birkózásra koncentrálni az erőimet, eddig nem sok jó történt velem. Komoly hullámvölgybe kerültem, a főversenyeimet rendre elveszítettem. De muszáj kimásznom a gödörből; utolsó éves juniorként nem is szabad másban gondolkodnom, csak éremben, de inkább győzelemben - osztotta meg velünk várakozását Ligeti Dani. - De tudom, nem lesz leányálom a verseny, sok kellemetlen birkózó van a mezőnyben.

A 18 éves Csercsics Richárd már három Eb-bronzérmet is magáénak tudhat. Kettőt az ifik között, egyet tavaly - még korengedéllyel - a junior kontinenesviadalon szerzett. Mégis, a válogatók alapján úgy tűnt, idén nem lesz válogatott; végül is riválisa sérülése és eddigi eredményei miatt az Eb-re ő mehet.

- Az érettségire készülés megnehezítette a dolgomat, és a válogatókon a szerencse sem állt mellettem. De mióta levizsgáztam, már teljes erőbedobással dolgozom. Bízom abban, hogy a sok munkának kijön az eredménye. Nekem idén ez az egy esélyem van a nemzetközi porondon, igyekszem élni vele, szeretnék éremközelbe kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!