Sportvilág

2009.07.06. 02:28

Kalapácsvetők az ifjúsági vb-n: Vincze és Fazekas a válogatottban

Szombathely - A magyar ifjúsági atlétaválogatott ma utazik el az olaszországi korosztályos világbajnokságra. A csapat tagja két Dobó SE-s kalapácsvető, Vincze Petronella és Fazekas Martin is.

Horváth Erika

- Életük első világversenyén szerezhetnek tapasztalatot. Ha a 12-es döntőbe bekerülnek, az nagyon jó eredmény lenne - mondta a két fiatal edzője, a válogatottat dobó szakágvezetőként el is kísérő Németh László. - Erre csak úgy van esélyük, ha nem lesznek megilletődöttek, hanem a legjobbjukhoz közeli eredményt tudnak elérni.

Az ifi vb július 8-12-éig lesz Dél-Tirolban. A lány kalapácsvetők selejtezőjét szerdán 15 órától rendezik, a döntőt csütörtökön 18-tól. A fiúk selejtezője 9-én, csütörtökön 9.45-kor rajtol, a döntő pénteken 15 órától.

A válogatottságért utolsó pillanatig versenyben volt a 100 m gátas Palkó Diána (Haladás) is, de az utolsó versenyválogatón, az ob-n, honvédes riválisa felé billent a mérleg nyelve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!