Sportvilág

2009.07.31. 02:29

Ötödik és nyolcadik helyen végeztek a szombathelyi kötélugrók a junior Eb-n

Hollviken - A Svédországban zajló kötélugró Európa-bajnokságon az egyik szombathelyi junior lánycsapat ötödik, a másik nyolcadik helyen végzett.

Vastag Nándor

A csapat Eb szerdán remekül kezdődött a Szombathelyi Kötélugró Klub számára a Hraskó Patrik, Pászthory Dóra, Lőrinczy Dóra, Binger Anna alkotta kvartett nagyon jó teljesítménnyel aranyérmetnyert a vegyescsapatok versenyében.

Csütörtökön a junior lányok 13 gárdát felvonultató mezőnyében két vasi négyes is indult, de az újabb éremszerzés elmaradt. Pedig Bánhegyi Attila és Füle Magdolna tanítványainak jól kezdődött a viadal, a Vajda Vivien, Lőrinczy Laura, Nardai Sarolta és Major Szilvia összetélű csapat a gyorsasági szám után még harmadik helyen állt, ám a folytatásban túl sok hiba csúszott a gyakorlataiba, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

A második számú négyes Zsiga Rebeka, Bata Zsófia, Szendi Petra, Nagy Bianka összetételben nyolcadikként végzett. Az arany- és ezüstérmet belga csapatok szerezték meg, a dobogó harmadik fokára pedig a mórahalmiak állhattak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!