Sportvilág

2009.07.09. 02:29

Vincze Petronella lecsúszott az ifi vb döntőjéről

Szombathely - A Dobó SE kalapácsvetője, Vincze Petronella nem jutott a tizenkettes döntőbe az Olaszországban zajló ifjúsági világbajnokságon.

Tóth Gábor

A 16 éves Vincze Petronella az A-csoportba kapott besorolást a Dél-Tirolban zajló erőpróbán. A Dobó SE tehetsége - akinek egyéni legjobbja 54,62 - első próbálkozásra 51,78 métert dobott. A második kísérlet gyengébbre sikeredett, 51,16 méter lett az eredmény. Harmadszorra pedig érvénytelen dobást produkált a szombathelyi sportoló. Csoportjában végül az ötödik helyen zárt, így reménykedve várhatta a B-csoport verse-nyét. Ám nem volt szerencséje, ugyanis a B-csoportban többen is jól teljesítettek, így lecsúszott a 13. helyre, vagyis nem jutott be a tizenkettes döntőbe.

A női kalapácsvetés ma délutáni döntője tehát Vincze Petronella nélkül zajlik, ám így is lehet szombathelyi sportolóért szorítani: a férfi kalapácsvetés délelőtti selejtezőjében a 17 éves Fazekas Martin (Dobó SE) teszi próbára tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!