Sportvilág

2010.10.16. 02:29

Hat vasi a sakk vb-n

Halkidiki - Október 19-31. között a görög félszigeten rendezik meg a korosztályos sakk világbajnokságot, amelyen hat vasi fiatal is szerencsét próbál.

Gergácz Zoltán

A 8-18 éves korosztály számára a görög üdülőhelyen, Halkidikin rendezik meg október 19-31. között a sakkvilágbajnokságot. A népes mezőnyben hat vasi fiatal is szerencsét próbál. Magyar bajnokként Czupor Attila (U10, Haladás VSE), Gombos Bettina (U14, Sárvár SC) és Nagy Gábor (U16, Haladás VSE) kvalifikálta magát, míg Gömböcz Zsófia (U8, Dési), Ugróczky Péter (U10, Haladás VSE) és Rapport Richárd (U14, Haladás VSE) extraként (fizetősként) indul. A kettő között egyébként anyagi téren az égvilágon semmi különbség nincs, ugyanis a magyar szövetség még a bajnokokat sem támogatja egyetlen forinttal sem.

A verseny 11 fordulós svájci rendszerben zajlik, egy-egy dupla fordulóval, valamint szabadnappal. A játékidő megegyezik a magyar bajnoki rendszerrel, azaz 2x1,5 óra, lépésenként 30 másodperc időhozzáadással. A népes rajtlistán az Élő-pontok függvényében Rapport Richárd nemzetközi nagymester áll a legjobban: korcsoportjában az első helyen emelték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!