Sportvilág

2011.07.28. 16:10

Dávid Sándor: Vettel kiemelkedik

Budapest – A száguldó cirkusszal három és fél évtizede került szoros kapcsolatba, 1976-ban, a szomszédos Zeltwegből közvetített először F-1-es futamot. Három évtizeden át kommentálta a sorozatot. Dávid Sándor, azaz Lapaj szerint Vettel már világbajnok, viszont a mogyoródi futamon bármi megtörténhet.

Horog László

Múlt hétvégén Hamilton diadalmaskodott a német futamon, a brit pilóta a Magyar Nagydíjon is nyerhet. Dávid szerint azonban erre Sebastian Vettelnek és Fernando Alonsónak több esélye van.

- A német pilóta vb-győzelme szinte biztos, mint ahogy a Red Bull konstruktőri világbajnoki címe is. Kiemelkednek a mezőnyből, ezúttal vitán felül az energiaital-gyártó rendelkezik a legkomolyabb járművekkel - mondja Dávid Sándor szakíró, kommentátor.

- Versenyzői kvalitások tekintetében a jelenlegi mezőny tagjai közül szerintem Alonso a legjobb. Kétszeres világbajnok, egyáltalán nem öreg, mégis rutinos, sokat megélt pilóta. Persze, Vettel is kiváló versenyző, nem véletlenül lett tavaly világbajnok, s joggal vezeti toronymagasan az idei pontversenyt.

Ha a pilóta és az autó kvalitásait egyszerre, közösen vizsgáljuk, a német fiú joggal várja az élen a szezon utolsó futamait. Az, hogy idén ő egyértelműen a legjobb, nem jelenti azt, hogy nálunk is elsőként halad át a célvonalon.

Rajta kívül a már említett Alonso, valamint Hamilton, Button és Webber is győzhet, mindannyian rendkívül gyorsak. Vettelre az idei szezonban az volt jellemző, hogy remek autójának és kiváló vezetői képességeinek hála a rajt után azonnal elment a mezőnytől, a többiek csak üldözték. Ez volt annak idején jellemző honfitársára, Michael Schumacherre is.

Ám amikor nem ez volt a koreográfia, azaz ha nem Vettel, hanem valamelyik riválisa rajtolt jobban, a tavalyi vb-győztes a mezőnyben kevésbé volt magabiztos, mint mondjuk Alonso, aki jobban feltalálja magát a tömegben. Mogyoródon is az fog dönteni, hogy ki indul az élről, illetve ki kapja el legjobban a rajtot. Ha Vettel, aligha lehet befogni, ha viszont más, nagyon izgalmas viadal kerekedhet ki belőle. Akár Vettel márkatársa, az ausztrál Webber is nyerhet, vele is mindig számolni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!