Sportvilág

2012.10.04. 04:43

Remekül kerekeztek az amatőr MTB vb-n

Saalbach-Hinterglemm - Jól sikerült a 14. amatőr mountain bike (MTB) világbajnokság vasi részről - amelyre 20 ország 1068 bringása nevezett.

Tóth Gábor

Az osztrák síparadicsomban megrendezett kétnapos rendezvényre többek között Kubából, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Brazíliából, Finnországból, Nagy-Britanniából és Afrikából is érkeztek bringások. A versenyzőket rendkívül rossz időjárás fogadta. Mindössze 6-7 Celsius fok és zuhogó eső, 2000 méter magasságban már friss hó és -2 fok tette próbára a őket. Vas megyét a Veres Boglárka (Natural Racing), Veres Márton Vitéz (BabyFrog Team) testvérpár és a ProGym Fitness-Intersport Racing Team versenyzője, Gergácz Péter képviselte. 


 
Az amatőr világbajnokság első napján rendezték a downhill és a dual selejtezőit, valamint a cross country főversenyt. Utóbbiban elsőként a legerősebb kategóriában, az elit férfiak (20-40 év) mezőnyében Gergácz Péter mérette meg magát. Egy sípályán jelölték ki a 2,2 km-es, 120 méteres szintkülönbségű kört, amit nyolcszor kellett teljesíteni. Péter a rajtot jól elkapva, de teljesen átfagyva végül az előkelő nyolcadik helyen haladt át a célvonalon. Másnap a maratont, a dual és a downhill döntőit bonyolították le. A maraton versenyszám 769 indulóval rajtolt, mindössze 6 fokban. Péter a 32 km-es távon a 338 versenyzőt felvonultató megmérettetésen a 21. helyet szerezte meg 1:39 órás idővel. Az 500 méteres dual pályán párosával indították a versenyzőket. Itt megszületett az első vasi érem. A hatfős elit női mezőnyben Veres Boglárka a dobogó második fokára állhatott fel. A férfiaknál testvére, Veres Márton nyolcadik lett. Downhill szakágban az 1,9 km hosszú pálya tele volt sziklákkal és gyökerekkel, és a csúszós talaj sem kedvezett az indulóknak - sok bukás történt. A női elit mezőnyben Veres Boglárka bronzérmet szerzett, Veres Márton pedig a 14. lett.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!