Sportvilág

2012.11.12. 11:38

Érmekért utaznak Horvátországba: korosztályos Eb-n hét vasi kick-boxos

Pula - A Kondor&Controll SE hét versenyzője vesz részt a mától szombatig tartó horvátországi korosztályos kick-box Európa-bajnokságon.

Vastag Nándor

 - Az egyesület minden versenyzője végigedzette a nya-rat, és a válogatott edzőtáborokba is elutazott, míg az iskolaidőszakban heti nyolc tréningjük volt - mondta Dancsó Zoltán.

- Sok munkát fektettünk tehát a felkészülésbe, a technikával és kondival nem lehget gond. A célunk a tisztes helytállás, de biztos vagyok benne, hogy érmekkel térünk haza. Az pedig csak a versenyzőkön múlik, hogy milyen színűekkel.

 Az országos bajnokságon, a diákolimpián, a hazai és nemzetközi viadalokon nyújtott teljesítmény alapján a Castrum SEC-Dinamica SE három sportolója, Seregi Benjámin (kadett I., semi, 47), Pap Eszter (kadett II., semi és light, -60) és Dienes Balázs (junior, semi, -84) is részt vehetne az Eb-n, ám nem indulnak.

- Még nem érzem teljesen felkészültnek a versenyzőket egy ilyen nagy eseményhez. A fejlődéshez szükséges lépcsőfokokat mindenkinek be kell tartania, így nekik is, s nem szeretném, ha mondjuk egy erősebb és rutinosabb versenyző ellen megsérülnének - fogalmazott a Dinamica edzője, Andorka Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!