Sportvilág

2012.11.15. 19:09

Győrffy nyolcadik

Budapest - A Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözője, Győrffy Kristóf nyolcadik lett a juniorok válogatóversenyén.

Horváth Erika

A fővárosi Fless SE rendezhette meg a junior és kadet párbajtőrözők soros válogató versenyét. A junior fiúknál öt nemzetből 76-an indultak, köztük a Szombathelyi Vívóakadémia három versenyzője is. A hetes csoportokból Győrffy Kristóf öt, Nárai Márk  három, Szabó Bence  kettő győzelemmel jutott fel a direkt kieséses táblára.

Ott Szabó kikapott, nem került a 32 közé. Nárai még egy kört ment, de a ranglistán negyedik Tallár (BVSC) a 16 közé már nem engedte (8-15). Győrffy jutott a legtovább: Gosuly (Veresegyház) 15-12-es, Csák (Balaton) 16-9-es és a junior ranglistán második, korosztályos válogatott Kiss G. (BVSC) 15-11-es legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe. Ott a későbbi győztes Bányaitól (Vasas) szenvedett 15-12-es vereséget, s nyolcadik lett. 

A kadet lányok 58 fős mezőnyében Szabó Viktória  csoportjából százszázalékos teljesítménnyel második kiemeltként jutott a főtáblára. Budai Blanka  egy győzelmével nem került fel. Vikinek így a 32 közé nem kellett vívnia, a 16 közé Molnár (Tata) 15-14-es legyőzésével került, a negyeddöntőről viszont már lemaradt, miután kikapott a vasasos Nyikostól 15-11-ra. Végeredményben kilencedik helyen zárt Patócs Zsolt  tanítványa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!