Sportvilág

2013.06.20. 09:41

Érmes hely Csehországban

Az első nyári hónapban pár nappal az árvíz előtt Prágától 40 km-re vett részt az Európa Kupa sorozat következő állomásán a Lángoló Kerekek SE részéről Imre Patrik.

Imre Juliánusz

Az egész hétvége esőben telt, de minden távot teljesítettek a versenyzők a magyar főbíró – Huszár Ágnes – dirigálta versenyen.

Három táv állt mindenki előtt és népes versenyzőgárda jelent meg. Patrik cseh, lengyel, szlovák és ukrán versenyzőkkel mérte össze erejét. A létszám miatt elődöntőt és döntőt kellett korcsolyázni a győzelemhez.

Nagyon szoros küzdelmet folytatott Márkus József tanítványa az egyik prágai fiúval, és nagyon kis különbség alakult ki közöttük minden távon.

Patrik a rövid távon(300 m) egy rossz rajt után harmadik lett 0,44 másodperccel lemaradva az elsőtől , ezután a közép távon (500 m) 1. Helyet ért el (0,15 mp előnnyel). A mindent eldöntő hosszú távon (1000 m) 10 cm-rel kikapva a 2. helyet szerezte meg (ez 0,05 másodperc). Az összetett versenyben így a dobogó 2. fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!