Sportvilág

2013.11.21. 16:34

Prostituáltak a Forma-1-ben

Massa soha nem fizetne azért, hogy ülést kapjon.

Tajthi Andrea

Nyolc Ferrarinál töltött évek után Felipe Massa jövőre a Williamshez távozik, és szállít is magával pár komoly brazil szponzort a csapathoz. Azonban hangsúlyozta, hogy ő nem a pénzért, hanem profi autóversenyző mivolta okán talált helyet a Williamsnél.

Felipe Massa Fotó: Tajthi Andrea

"Ez annak köszönhető, amit eddig letettem az asztalra, amit elértem. Nincs értelme fizetni azért, hogy az ember versenyezhessen." - mondta a 32 éves vesrenyző a Globonak.

Azt azonban elismerte a brazil, hogy segít a Williamsnek szponzorokat keresni és találni.

"Természetesen megteszem, ami tőlem telik. A pénz fontos a fejlesztésekhez, és van pár jó kapcsolatom jó cégekhez. Köztük persze brazilokhoz is." - mondta Massa, aki egy ideig a Lotusszal és a Force Indiával is tárgyalt. "A válság minden csapatot elért, a kicsiket is, és a nagyokat is. De Boullier nem tett semmit (2014-re vonatkozóan), nem mintha akart volna tenni. A Williams azonban megkeresett, és azonnal azt mondták 'akarunk téged'. És ez nagyon fontos volt számomra."

A brazil versenyző azt is elmondta, hogy nem akart fizetős versenyzővé válni, legalábbis olyan értelemben, hogy szigorúan a pénz határozza meg szereplését.

"Nem is tudom hogy mondjam, elég nehéz ezt jól megfogalmazni. De talán a prostituált a megfelelő szó." - jellemezte röviden Massa azt a helyzetet, mikor egy csapat csak a pénzért alkalmaz egy versenyzőt. "Büszke vagyok rá, hogy én sosem voltam ilyen helyzetben. Logikus, hogy a szponzorok kapcsán segítek, de én nem leszek fizetős."

További érdekességek a motorsportok világából IDE kattintva ->>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!