Sportvilág

2014.06.26. 12:30

Foci VB 2014: Jagodics Zoltán szerint remek, látványos a világbajnokság

A Haladás és a Ferencváros korábbi válogatott védőjének, Jagodics Zoltánnak tetszik, a vb-n látott gyors, gólratörő futball.

Takács Gábor

Jagodics Zoltán a Haladás, a Győr, a Parmalat és az FTC játékosaként szerepelt az NB I-ben. Szombathelyi mezben 133 élvonalbeli meccsen lépett pályára, 12 gólt rúgott. A Ferencvárossal bajnoki címet nyert (1995/1996), ezüst- (1997/1998, 1998/1999) és bronzérmet (1996/1997) szerzett. A Haladással kupadöntőt (1993) játszott. A magyar válogatottban hétszer szerepelt, címeres mezben egy gól rúgott – Belgiumnak. A korábbi remek, 44 éves futballista ma a Haladás edzői stábjában dolgozik.

– Talán az 1986-os torna óta követem megkülönböztetett figyelemmel a vb-ket, így nyugodtan mondhatom, hogy most az egyik legjobb, leglátványosabb világbajnokság zajlik – fogalmazott Jagodics Zoltán. – A csapatok gyors, gólratörő futballt játszanak, igyekeznek minél gyorsabban a kapu elé kerülni, és feljebb védekeznek. A futballisták technikailag képzettek, kiváló fizikai állapotban vannak, gyorsak, és taktikailag is érettek. Csak úgy lehet jó eredményt elérni, ha ezeket az erényeket fel tudja vonultatni egy csapat. Úgy tűnik, hogy ismét a támadófutball kerül előtérbe – mindez a gólok számán is érződik. Ebben a mezőnyben a lassú, körülményes, védekezésre épülő focinak nincs helye. Csalódás számomra az angolok játéka, ám Costa Rica meglepett, remek futballal rukkolt elő. Cost Rica esete is mutatja, hogy kiegyenlítődtek az erőviszonyom, már az úgynevezett kiscsapatokat sem lehet lebecsülni. Szeretem a portugálok futballját, szorítok értük, pedig tudom, hogy hiába... Belgium az én titkos favoritom, bár még nem játszik úgy, ahogyan tud. Ettől függetlenül szerintem Brazília nyeri meg a vb-t, mert hiába nem meggyőző a csapat, hazai pályán minden támogatást meg fog kapni – láthattuk ezt Horvátország ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!