Sportvilág

2014.06.24. 15:05

Dobány Lajos szerint kiegyenlítődtek az erőviszonyok a vb-n

Az egykori NB I-es gólkirály, Dobány Lajos szerint a brazíliai vb azért is izgalmas, mert kiegyenlítődtek az erőviszonyok.

Tóth Gábor

Dobány Lajos a Haladás, a Pécs és a ZTE játékosaként szerepelt az NB I-ben. Az 1982/1983-as szezonban 23 gólig jutott, ezzel kiérdemelte a gólkirályi címet. Zöld-fehér mezben 42 élvonalbeli mérkőzést játszott, 21 gólt szerzett. Dobány Lajos 1988-ban hagyott fel a profi futballal, azóta dolgozott többek között a Haladás gazdasági ügyvezetőjeként, ma az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságát vezeti.

Dobány Lajos

- Igyekszem figyelemmel követni a vb-t, de a késő esti, hajnali meccsekről csak a másnapi összefoglalókból tájékozódom - árulta el Dobány Lajos. - Feltűnő, hogy félelmetesen kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Az úgynevezett kiscsapatok is megtanulták a futball alapjait. Vagyis a játékosok tökéletes erőnléttel rendelkeznek, sokat és gyorsan futnak, gyorsan is gondolkodnak, a technikai képzettségük pedig minden igényt kielégít. Ráadásul mindenki csapatként, szervezetten futballozik. Vagyis most már senkit nem lehet lebecsülni. Főleg az amerikai kontinens csapatai léptek nagyot előre. A kiegyenlített erőviszonyok között az dönthet, hogy kinél játszik egy, de lehetőség több zseni - aki meghúzza a váratlant, aki egyedül is képes győzelemre vezetni csapatát. Az a spanyoloknál is bebizonyosodott, hogy rutinból ezen a szinten nem lehet eredményt elérni. De az is igaz, hogy az európai csapatok kifacsartan, egy fárasztó idény után érkeztek meg Brazíliába. Nagyon nehéz ilyenkor a rendelkezésre álló rövid idő alatt ismét csúcsformába hozni a játékosokat. Éppen ezért vagyok nagyon kíváncsi arra, hogy az eddig remeklő németek, hollandok meddig juthatnak. De szerintem a legjobb négy közé az amerikai földrész legalább három csapatot fog delegálni, Európának pedig be kell érni egy hellyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!