Sportvilág

2014.07.04. 15:45

Foci VB 2014: Somfalvi Csaba szerint most már nagy szerepet kap a taktika

Szombathely - A Haladás korábbi remek irányítója, Somfalvi Csaba Brazíliának és Argentínának szurkol a vb-n.

Tóth Gábor

Somfalvi Csaba több mint 180 NB I-es, és közel 150 NB II-es mérkőzést játszott. A Haladással sok nagy csatát megélt, például pályára lépett két kupadöntőn (1992/1993 FTC, 2001/2002 Újpest), vívott osztályozót (2004, Nyíregyháza). Háromszor nyert bajnokságot a másodosztályban a Haladással.

Somfalvi Csabának tetszik a brazíliai világbajnokság. Fotó: Unger Tamás

A Rohonci úton kívül még a ZTE és a Pápa mezében szerepelt az élvonalban. A 42 éves korábbi futballista ma a HVSE utánpótlásedzője, illetve a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának technikai vezetője.– Gyerekkorom óta a brazilokért és az argentinokért szorítok a vb-ken – árulta el Somfalvi Csaba. – A Falcao féle brazil válogatott az 1982-es, a Maradona vezett argentin csapat pedig az 1986-os tornán lopta be magát a szívembe. Természetesen a mostani tornát is figyelemmel követem. Sok negatív hang volt a vb előtt, de a brazilok jól vizsgáznak.

A rendezéssel nincsen baj, a stadionok tömve vannak, a hangulat kiváló. És a csapatok is jól teljesítenek. Sok a gól, a meccsek zöme látványos, de még a szürkébb mérkőzések is izgalmasak, színvonalasak. A sztárok, a nagy nevek felszívták magukat a tornára, nekem különösen Neymar, Müller és a frissen felfedezett kolumbiai támadó, Rodríguez futballja tetszik. Messiről nem beszélek, mert ő egy másik dimenzióban futballozik, fantasztikus játékos, öröm nézi minden mozdulatát. A csoportmeccsek őszinte futballt hoztak, az egyenes kieséses szakaszban azonban változott a helyzet: ha 60-70 percig nem sikerül dönteni, akkor a folytatásban már a legtöbb csapat a biztonságot helyezi előtérbe. Ahogy nő a tét, úgy kap egyre nagyobb szerepet a taktika, a védekezés. És persze mindenki a klasszisoktól várja a döntést, a váratlan megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!