Sportvilág

2014.07.04. 16:05

Foci VB 2014: Két mérkőzés a szombati napra

Körkép – Ma két negyeddöntőt rendeznek a világbajnokságon: az Argentína–Belgium (18.00) és a Hollandia–Costa Rica (22.00) derbi szerepel a programban.

Tóth Gábor

Argentína–Belgium (18.00):

Argentína egyelőre nem rukkolt elő olyan szemet gyönyörködtető játékkal, mint amit előzetesen elvárt tőle a közvélemény. Az összes meccse kiélezett volt, rendre az utolsó pillanatra hagyta a döntést – pontosabban a legtöbbször Messi villant. De az argentin csapat remek kerettel rendelkezik, rengeteg szurkoló fogja támogatni, esélyesként léphet pályára. Ugyanakkor Belgium egységes, szervezett csapat benyomását kelt, tud jól focizni, de küzdeni is. És nincs rajta különösebb nyomás. Nem vár könnyű meccs a harmadik vb-aranyára hajtó Argentínára. És talán a meglepetés sem lenne meglepetés.

Hollandia–Costa Rica (22.00):

Ha van meccs, ami sima kell, hogy legyen, akkor ez az a találkozó. Costa Rica okozott már meglepetés, legyőzte Uruguayt, Olaszország – és ugye eljutott idáig. Hollandia viszont nem az a társaság, amelyet meg lehet lepni. A holland gárda szervezetten, csapatként futballozik, de több olyan klasszisa is van, amely egyedül eldönti a meccset. A vb szenzációja lenne, ha Costa Rica nyerne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!