Sportvilág

2014.07.08. 12:00

Foci vb 2014 - Markó Edina szerint Di Maria sérülésével Messi magára marad

A női labdarúgó-válogatott szombathelyi szövetségi kapitánya, a Viktória 55-szörös válogatott játékosa Markó Edina szerint egyedül a játékvezetők bíráskodása kifogásolható a világbajnokságon.

Pum András

Markó Edina kedvencei, a franciák már elbúcsúztak. Fotó: Szendi Péter

– Elfoglaltságaim miatt nem minden csoportmeccset láttam, de az összefoglalókat megnéztem – mondta Markó Edina. – Nagyon tetszik a vb, bebizonyosodott, hogy miben jó az elit. Döbbenetes fizikai állapotú, taktikailag, technikailag kiválóan képzett futballistákat látunk. Alap, hogy egy csapat úgy végighajt egy teljes mérkőzés, hogy meg sem kottyan neki. Halkan mondom: a magyar futballnak ebben lenne a legkönnyebben utolérni a többi országot, ezt ugyanis nem kell tanulni. Kiegyenlített mezőny gyűlt össze a világbajnokságon, nem véletlen, hogy – különösen az egyenes kieséses szakaszban – ilyen sok hosszabbításos mérkőzés van. Michel Platini óta a franciáknak drukkolok, akik a legutóbbi vb-vel ellentétben Brazíliában látványosan futballoztak, a németek ellen azonban nem volt esélyük. Mentségükre szóljon, Ribery sérülésével jópár góljuk is kiesett. Szimpatikus volt Kolumbia és Costa Rica futballja, bár egyik csapat remeklésén sem lepődtem meg, a közép,- és dél-amerikai együttesek erősek. Ezek a csapatok mindig is tudtak futballozni, ráadásul immáron a taktikát betartva fociznak. Az elődöntős csapatok közül a hollandokkal szimpatizálok, az, hogy az az elődöntőben argentinoknál nem játszhat Di Maria, mindenképpen kedvező számukra – Messi így nagyon magára marad. Tény, az egyenes kieséses szakaszban már kevésbé kockáztatnak a csapatok, ám ez nem meglepő, a labdarúgás mégiscsak üzlet, egy végzetes hibával egy halom pénzt is veszítenek. Ami a bírókat illeti, összességében jónak értékelem ténykedésüket, ilyen sebesség mellett még a tévében is három-négy lassítás kell, hogy az ember eldöntse, mi történt. Ettől függetlenül a sárga lapokkal fukarul bánnak, jobban is óvhatnák a játékosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!