Sportvilág

2015.07.26. 18:13

Megkezdődött a vizes vb

Kazany – Megkezdték szereplésüket a magyarok az oroszországi, augusztus 9-éig tartó 13. vizes sportok világbajnokságán.

Horváth Erika

A nyílt vízi úszok kezdték a vb-t a Kazanka folyó 19 fokos vizében; a nők 5 km-es távján – mintegy bemelegítésként a hosszabb, 10 km-es távra – Risztov Éva a 12,, Olasz Anna a 13. helyen végzett. A férfiaknál Papp Márk a 13., Székelyi Dániel pedig a 19. helyet szerezte meg a 49 fős mezőnyben. A selejtezőből nem jutott a döntőbe a műúszók egyéni technikai versenyében Czékus Eszter, illetve a női szinkronműugrásban a Gondos Flóra, Kormos Villő páros sem. Vasárnap megkezdődtek a női vízilabda csoportmérkőzések. A vb-n a nőknél és férfiaknál is 16-16 csapat szerepel, a küzdelmek négyes csoportokban kezdődtek.

A magyarok késő este Kínával játszottak, kedden Oroszországgal, csütörtökön Franciaországgal találkoznak Merész András tanítványai. Férfiválogatottunk hétfői ellenfele Kazahsztán, szerdán Dél-Afrika, pénteken Argentína csapatával csap össze Benedek Tibor legénysége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!