Sportvilág

2015.09.04. 16:14

Csehül álló hollandok

A vasárnapi Tippmix-kínálatból válogatott meccseket tekintettünk át, ezzel igyekszünk segítséget nyújtani a fogadóknak.

Vas Népe Sport

Lettország -Csehország: A képlet nagyon egyszerű: amennyiben a csehek pontot szereznek idegenben, akkor mindenképpen kijutottak az Európa-bajnokságra, ugyanis jelenleg hat egységgel vezetnek az Izland ellen hazai pályán megégő hollandok előtt. Ekkora ziccert nagyon nehéz lenne elhibázni, a vendégeknek a lehetséges eredményből kettő már jó, és úgy érezzük, meg is szerzik a szükséges pontot.

Hollandia-T örökország: Ha van harakiri-meccs, akkor ez az, a fogadó miatt nagy ívben elkerüli, inkább polinéz jégkorongra, vagy tibeti tekerangadóra tesz helyette. A csoportot Izland vezeti (18), a csehek állnak a második helyen (16), Hollandia (10) a harmadik, Törökország a negyedik (9). A csehekről már ejtettünk szót, Izlandnak gyakorlatilag jutalomjáték a kazahok elleni találkozó (hacsak el nem rontják). Hollandiának csak a győzelem jó, de hát Törökországban nem lesz egyszerű, még akkor sem, ha a házigazda nem lehet büszke a lettek elleni 1-1-re, főleg, hogy a vendégek a 91. percben egyenlítettek. Ha nyer is a holland válogatott, akkor még mindig kell a cseh vereség is, az esetleges három pont mellé.

Málta -Azerbajdzsán: Tétje nincsen már a meccsnek, a csoport sereghajtói nem érhetnek oda a harmadik helyre, így aztán legfeljebb a tippelők izgulhatnak az amúgy jó oddsokkal bíró mérkőzésen. A hazaiak Bulgáriában csíptek el egy pontot, míg a vendégek egyszer nyertek (éppen Málta ellen), és van két ikszük (Norvégiában, illetve hazai pályán Horvátországban). A kérdés tulajdonképpen egyszerű: kizárható-e a máltai győzelem (a bukmékerek egyébként ezt sugallják), vagy egy vasárnapi tréfa keretében a házigazda megviccel mindenkit. A magunk részéről a kevés gólt favorizálnánk, szerintünk 1,5 alatt marad a találatok száma, a felek meg majd eldöntik, ki üti be az egyetlen fát .

Norvégia- Horvátország: A képlet a vendégek szempontjából egyszerűbb: jelenleg egy ponttal (14-et szereztek eddig) mennek a házigazda előtt. Ha vasárnap megőrzik a veretlenségüket, akkor nincsen egyéb dolguk, mint a hátralévő két, amúgy nyerhető meccsükön bedarálni az ellenfelet. Tekintve, hogy otthon fogadják a reménytelennek tűnő helyzetbe került Bulgáriát és mennek Máltára, nem tűnik lehetetlen küldetésnek. Norvégiának nem elég megverni a horvátokat, utána Máltát is le kell csapniuk (ez amúgy a kötelező győzelem kategória), ám utána el kell még utazni Olaszországba. Szóval ha most nem tudnak előzni, akkor utána már nem is tudnak szerintünk a horvátok nem hagyják lepiszkálni magukat a biztos továbbjutást ígérő helyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!