Sportvilág

2014.06.30. 10:20

Foci vb 2014 - Halmosi Zoltán bízik benne, hogy európai csapat nyeri a vb-t

A Haladás korábbi legendás labdarúgója, Halmosi Zoltán nagy örömére ismét a támadófocié a főszerep.

Tóth Gábor

Halmosi Zoltán szinte az össze vb-meccset megnézte. Fotó: Benkő Sándor/archív

Halmosi Zoltán 1967 és 1981 között 306 NB I-es mérkőzést játszott a Haladásban, 19 gólig jutott, viselte csapatkapitányi szalagot. A válogatottban 11 alkalommal szerepelt, címeres mezben 1 gólt szerzett. A Haladás egyik legsikeresebb időszakában futballozhatott a Rohonci úton, 1975-ben Magyar Kupa-döntőt játszott, alapembere volt az 1976/1977-es szezonban 5. helyen végző, a vidék legjobbja címet kiérdemlő csapatnak.

– Nagyon tetszik a vb, szinte az összes meccset láttam – jelezte a 67 esztendős Halmosi Zoltán. – Úgy tűnik, hogy végre véget ért a bunkerfutball időszaka, nyílt meccseket játszanak a csapatok, potyognak a gólok, szép támadásokat láthatnak a drukkerek. Persze az egyenes kieséses szakaszban már több taktikázásra számítok, nagyobb szerepet kaphat majd a védekezés. Costa Rica meglepett, eddig remek focival rukkolt elő. De Mexikó futballja is tetszett – igaz, már búcsúzott a vb-től. A spanyolokat nagyon sajnáltam, de hát hat évig a csúcson voltak, és minden nagy sorozat megszakad egyszer. A sztárokat sikerült remekül felkészíteni, szinte az összes nagy név hozza magát, gondolok itt például Messire, Neymarra, Robbenre, vagy van Persiere. De igazából nem a sztárok nyerik meg a meccseket, hanem csapatként diadalmaskodnak a legjobb válogatottak. A csapatjáték ugyanis nagyon meg van szervezve, a futballisták pedig fegyelmezetten betartják a taktikai utasításokat. A pálya minden szeglete be van osztva. A játékosok nagyon gyorsak, erősek – sokkal gyorsabb a játék, mint a mi időnkben volt. Alapvetően az európai csapatoknak szurkolok, talán a holland, német, francia trióból valaki odaér a csúcsra.

 

Foci vb 2014 - Góllövőlista

Foci vb 2014 menetrend

Foci vb 2014 gólvideók

Foci vb 2014 eredmények

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!