Szentgotthárd

2013.02.07. 13:48

Marad a járóbeteg-ellátás

Szentgotthárd - A képviselő-testület a jelenlegi színvonal megtartása érdekében úgy döntött, sokkalta biztosabb, ha a város magánál tartja a járóbeteg-ellátás biztosítását.

Kiss Tamás

A helyi önkormányzatoknak február közepéig kell nyilatkozniuk arról, hogy május elseje után is maguknál tartják, vagy az érintett ingatlanokkal együtt az államnak adják-e át a járóbeteg-szakellátási feladatok biztosítását. A járóbeteg-szakellátás a rendelőintézet intézményében folyik, amely alapellátási (iskolafogászat, védőnői szolgálat, orvosi ügyelet) és foglalkozás egészségügyi feladatot is teljesít. A járóbeteg-szakellátás államnak történő átadása esetén a törvényben meghatározottak szerint a feladatokat és a vagyonelemeket is szét kellene választani, az önkormányzat kötelező feladatát jelentő alapellátásokra pedig egy másik, új intézményt szervezni és/vagy azokról szolgáltatási szerződések megkötésével gondoskodni.

A rendelőintézet működése OEP finanszírozásból, saját bevételből (foglalkozás eü.) és önkormányzati támogatásból tevődik össze. A tavalyi évet tekintve az önkormányzati támogatás összege 41.1 millió forint volt az alapellátással és az ügyeleti ellátással együtt.  Az átadással járó (esetleges anyagi) előnyök és (későbbi bezárási) veszélyek mérlegelése után a képviselő-testület úgy döntött, hogy a színvonalas ellátás megőrzése okán a város magánál tartja a járóbetegek ellátását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!