Szentgotthárd

2013.03.21. 16:25

Woki Zoltán kitüntetése

A köztársasági elnök Woki Zoltánnak, a Pro Natura St.Gotthard Civil Összefogás alapító elnökének a "Magyar Arany Érdemkereszt" kitüntetést adományozta.

Kiss Tamás

Woki Zoltán  a környezetvédelem területén végzett több éves kimagasló munkájáért  kapta a magas elismerést.  A Magyar Köztársasági Érdemkereszt Magyarország érdekeinek elősegítése, valamint támogatása körül kimagasló érdemeket szerzett állampolgároknak adományozható. A rangos elismerést dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át március 15-e alkalmából a Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác termében.  A miniszter a díjazottakról szólva arról beszélt, hogy a kitüntettetek a jelen és a jövő példaképei, mert becsületes, kitartó, önzetlen munkájukkal és szorgalmukkal kimagasló teljesítményeket értek el hazájuk érdekében egy olyan világban, amelyben a valódi értékek egyre inkább halványulnak. A Pronas információi szerint Woki Zoltánt V. Németh Zsolt, vidékfejlesztési és dr. Illés Zoltán, környezetvédelmi államtitkár terjesztette fel az elismerésre. Woki Zoltánról közismert, hogy  kiváló diplomáciai érzékének és jó német nyelvtudásának köszönhetően kiemelkedő sikereket ért el az osztrák környezetvédelmi fenyegetések elleni harc területén, különösen a Rába-habzás, Lapincs-sózás és a heiligenkreuzi hulladékégető megvalósítása elleni küzdelemben.


Woki Zoltánnak dr. Fazekas Sándor adta át a rangos kitüntetést (Fotó: Pronas)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!