Szentgotthárd

2013.08.05. 09:44

A gyerekek játszva tanultak a környezetvédelemről

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület szervezésében idén is megrendezték a hagyományőrző és környezetvédő tábort. A Pronas két napot vállalt be, hogy változatos programokkal megismertesse a gyerekekkel a minket körülvevő élővilágot.

Bajdó Bettina

A Pannon Kapu Kulturális Egyesületnek köszönhetően idén is megszervezték a hagyományőrző és környezetvédő tábort. A Pronas két napra besegített idén. Az első nap az ismerkedéssel kezdődött, melyben szerepet kaptak különböző emlősök, madarak is. Játékos feladatokkal mérték fel a gyerekek ismeretét a kontinensek élővilágáról, s próbáltak eligazodni az állatokkal kapcsolatos meghökkentő furcsaságok között – olvasható a Pronas honlapján.

Kisétáltak a Rába gátjához, ahol az egyesület felszerelésével megmérték a víz minőségét több komponens tekintetében. Az adatok alapján mindent rendben találtak Útközben Csuk Ferenc mesélt a város történetéről a gyerekeknek, s a nap további része sem telt unalmasan: rajzoltak videofilmet néztek, s még egy várkerti játék is belefért az időbe.

Kovakővel tüzet gyújtottak és szalonnát is pirítottak a gyerekek (Fotó: Pronas)

A második nap önismereti játékkal indult, majd ezt követően kigyalogoltak a Pronas-kertbe. Az Akasztó-domb oldalán „bújócskáztak” a közel kétméteresre nőtt özönnövény, a japán keserűfű sűrű vesszői között. A kert nagy élményeket tartogatott, megismerkedtek a gyerekek az őshonos gyümölcsökkel, a rovarhotellel, a madár- és denevérodúval, a katicabogár telelőjével, beszélgettek a vízmű szerepéről, majd kovakővel tüzet gyújtottak és szalonnát, virslit és zöldségeket pirítottak a maguk készítette nyárson. Hazafelé még egy élményt tartogattak a táborozóknak: Dolgos Gyula látta vendégül őket az akasztó-dombi telephelyének egyik barackfájánál, amelynek gyümölcséből bőségesen lakmározhattak a gyerekek.

A két nap hamar elröppent, a szervezőknek, lebonyolítóknak köszönhetően sok új ismerettel gazdagodtak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!