Szentgotthárd

2014.11.13. 18:01

Mozgással kezdték, szemétszedéssel fejezték be a napot a Széchenyi István Általános Iskolában

Szentgotthárd - Az ősz derekán ismét az egészségé volt a főszerep a Széchenyi István Általános Iskolában.

Markó Petra

A nebulókat a reggeli csengetés nem az első órára, hanem egy közös bemelegítésre hívta. A legfittebbeket sportbelépőkkel jutalmazták, de a többieknek sem kellett szomorkodniuk, hiszen számos érdekes program várta őket.

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell – még az iskolában is. Fotó: Markó Petra

Az épületen belül és kívül is párhuzamosan futottak az előadások – kitűnő szakemberek közreműködésével – többek között az egészséges táplálkozásról, a helyes fogápolásról vagy akár a gerinctorna fontosságáról hallhattak hasznos információkat a gyerekek. Mindezek mellett gyakorolni lehetett speciális akadálypályán a biztonságos biciklizést vagy éppen megoldani az iskola aulájában a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos ügyességi feladatokat. A nap folyamán fontos szerep jutott azoknak a foglalkozásoknak is, amelyek a lelki egészséget hivatottak előtérbe helyezni.

A napot végül egy közös szemétszedés zárta, hogy ne csak a diákok teste-lelke, hanem a környezet is megkapja azt az odafigyelést, amitől igazi kinccsé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!