Szentgotthárd

2015.03.11. 12:15

Babasétány a patak mellett - Többéves facsemetéket kaphatnak a születendő szentgotthárdi gyermekek

Szentgotthárd – A város az idén is csatlakozott a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. által meghirdetett „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát” című programhoz. A fő cél a Babasétány végső kialakítása a Zsida-patak mellett.

Bajdó Bettina

Az együttműködési megállapodás már meg is született az önkormányzat és a zrt. között. Ennek értelmében az évente született szentgotthárdi gyermekek számának megfelelően szabadgyökerű, többéves facsemetéket ad a cég térítésmentesen az önkormányzat részére. A fákat a város területén ültetik majd el és nyilvántartást is vezetnek róla. A 2014-ben született gyermekeknek még tudnak fát adni, és garantálják azt is, hogy a nevük bekerül a kataszterbe. Igény esetén egy kis névtábla is rákerül a család által ültetett fára. A fák előreláthatólag ebben a hónapban meg is érkeznek. A facsemetéket a Zsida-patak mellett szeretnék elültetni két sorban azért, hogy folytassák a 2014-ben telepített sétáló gyalogutat, a Babasétányt. Ha megnőnek, akkor néhány év múlva a kétoldali fasor közötti sétány alakítható ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!