Szentgotthárd

2015.04.18. 16:55

Egészség testben és lélekben – Szűrések, előadások, tanácsadások várták a szentgotthárdiakat

Szentgotthárd - A szentgotthárdi Egészségfejlesztési Iroda szombaton egészségnapot szervezett „Egészség testben és lélekben” címmel. Változatos programok várták több helyszínen az érdeklődőket.

Bajdó Bettina

Dr. Klósz Beáta szakmai vezető, irodavezető elmondta, hogy nem ez az első ilyen programjuk, tavaly már szerveztek hasonlót, az is nagyon népszerű volt. Még tavaly decemberben tartottak egy partnertalálkozót, ahol várták az ötleteket, amelyeket be is építettek a programok közé. A civilek kérésére például a szombathelyi mentők segítségével megismerkedhettek a résztvevők a Refektóriumban az újraélesztés elméletével és gyakorlatával. A fő programok azonban a Színház aulájában várták az egészség iránt elkötelezetteket.

– Hatféle szűrésre volt lehetőség a nap során – folytatta az irodavezető. – Volt szájüregi daganatszűrés, szemészet, talpnyomás-mérés, prosztatateszt, neuropátia, és a melanomát is vizsgálták. Emellett voltak kifejezetten mozgásos programjaink is, csoportosan lehetett meditálni, jógázni és volt meridiántorna is. Az elméletre is nagy hangsúlyt fektettünk, előadásokat és tanácsadásokat tartottunk különböző témákban. Annak, aki kérte, lelki segítséget is nyújtottunk. A helyi kerékpáros egylet is csatlakozott a programhoz, biciklitúrával kedveskedtek a résztvevőknek. Emellett nordic walking-csoportokat is szerveztünk szakképzett oktatókkal. Lehetett gyógyteákat és különféle salátákat is kóstolni.

 

Az irodavezető hangsúlyozta, fontos az egészséges életmódra felhívni az emberek figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!