Szentgotthárd

2015.11.20. 17:51

Nem biztos, hogy lesz Szentgotthárdon tábor

Szentgotthárd – Nem támogatja az ideiglenes befogadóállomás építését Szentgotthárd – ez a döntés született a hétfői rendkívüli testületi ülésen. Tájékoztatást kér az önkormányzat a BÁH-tól és a Belügyminisztériumtól – várják a válaszokat.

Bakos Ágnes

– Nemet mondott a testület a november 4-én írt kérésre, hogy ideiglenes befogadó állomás legyen Szentgotthárdon – mondta Huszár Gábor. Szentgotthárd polgármestere hozzátette: Ezen felül megszavazták a képviselők, hogy teljes körű tájékoztatást kérnek és várnak a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól és a Belügyminisztériumtól a terveikről. – Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a válsághelyzet érvényes Vas megyében – emlékeztetett Huszár Gábor. Szeptember 18-án reggel nyolc órakor lépett életbe a menekültáradat miatti válsághelyzet Vas megyében. 2016. március 18-áig hatályos a döntés, de meghosszabbítható.

– Mérlegelési lehetőség szinte nincs, hiszen válsághelyzetben a kormány, illetve a Belügyminisztérium és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal mindenképpen felépítheti a tábort. Ha Szentgotthárd nemet mond, akkor legfeljebb pár méterrel arrébb, állami földterületen, a megkérdezésünk nélkül is. A Nemzeti Földalap tulajdonán építik fel a konténereket, ott építik ki a szennyvízhálózatot, a villanyvezetékeket – érvelt a polgármester. A testület a végleges döntés meghozatalához további információkat vár. – Egyelőre semmit sem tudunk – zárta Huszár Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!