Szentgotthárd

2014.03.23. 15:30

Jobbik: Hét vezér terv

Szentgotthárd - Vona Gábor pártelnök videóüzenetet küldött, Balczó Zoltán alelnök személyesen is részt vett Bana Tibor országgyűlési képviselő vendégeként a Jobbik választási fórumán.

Simon Erzsébet

A légyzümmögést sem lehetett hallani a szentgotthárdi Színházban szombaton délután a Jobbik választási fórumán. Erősen figyeltek az egybegyűltek néhány tucatnyian Vona Gábor pártelnök szavaira. Mondandóját alig lehetett hallani, s ennek csupán az volt az oka, hogy videóüzenetben szólt. Ebben arra buzdított, hogy ha az emberek biztos megélhetést, közbiztonságot és igazságosságot szeretnének, adják a szavazatukat a Jobbikra. Viszont élőben, határozottan és érthetően számolt be Bana Tibor a parlamentben végzett eddigi munkájáról, s választási fórumának vendége, Balczó Zoltán, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke a párt programjáról.

Bana Tibor jelenlegi parlamenter, a 3. számú választókerület jobbikos képviselőjelöltje elmondta: számára fontos volt és ezután is fontos lesz a kapcsolattartás a választókkal. Országgyűlési képviselőként több száz fogadóórát tartott, a mostani kampányban pedig a választókerülete valamennyi településére eljutott/eljut. Mert az embereket meg kell hallgatni, hogy hitelesen képviselhessék őket. Hangsúlyozta: a Jobbik az egyetlen párt, amelynek nemcsak ígéretei, hanem választási programja is van. Az érdeklődők ennek utánanézhetnek az interneten, de a fórumon csaknem százoldalas kiadvány formájában hozzá is juthattak.

A Jobbik-fórum és Bana Tibor (középen) vendége volt a párt és az Országgyűlés alelnöke, Balczó Zoltán. A képen balról   Varga Dániel, a Jobbik ifjúsági tagozatának Vas megyei szervezője Fotó: Szendi Péter

Balczó Zoltán is a csenddel kezdte, ám ő ezzel arra utalt, hogy a másutt tapasztaltakkal ellentétben itt nem várták tüntetők. A továbbiakban részletesen taglalta, miért is nem valósak azok a címkék rasszista, neonáci, antiszemita , amelyeket a Jobbikra aggatnak. A párt programpontjai közül a legfontosabbként említette a tisztességes megélhetést biztosító magyar munkahelyek létrehozását, amit a Hét vezér tervvel kívánnak megvalósítani. Ennek feltétele, hogy új alapokra helyezik Magyarországnak az unióval való kapcsolatát, tartós növekedési pályára állítják a gazdaságot az államadósság újratárgyalásával itt számokkal támasztotta alá a szavait , valamint alkotmányos védelmet biztosítanak a földtulajdon és a vízkincs magyar tulajdonban tartására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!