Szentgotthárd

2016.01.28. 14:50

Nem csak testvérvárosa, partnere lesz Lendva Szentgotthárdnak

Szentgotthárd – A szlovén kultúra napján köt testvérvárosi megállapodást a szlovéniai Lendva és Szentgotthárd. Nagyszabású kiállítást rendeznek a kapcsolat megpecsételésére.

Bakos Ágnes

– A testvérvárosi megállapodás az kvázi politikai egyezség, a partnerségi együttműködés pedig egy operatív szint, ami a gyakorlatban is működik, intézményi szinteken is – részletezte Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármester, amikor a januári testületi ülésen elfogadta a városvezetés a Lendvával való együttműködést.

fotó: Szendi Péter

Iskolák, kulturális egyesületek vonalán is együttműködik majd Szentgotthárd Lendvával. Több határon átnyúló projektet tervez a két város, ezeket mind beemelik a készülő testvérvárosi dokumentációba.

Elfogadták a partnerségi megállapodást a szentgotthárdi képviselők. A következő lépés az ünnepélyes szerződéskötés: azt február 5-én tartják Lendván, a szlovén kultúra napján rendezendő ünnepségek keretében.

– Meghívást kapott a szlovén miniszterelnök-helyettes, a szentgotthárdi küldöttség tagjai lesznek a helyi intézményvezetők is – mondta el Huszár Gábor.

– Nagyszabású programok lesznek aznap a lendvai várban, a nap és a szerződés megkoronázása lesz egy monumentális kiállítás. Az elmúlt 14 év közös, szentgotthárdi-szlovén művészeti programjainak 80 alkotásból álló tárlata nyílik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!