Szentgotthárd

2014.09.24. 11:08

Száz nap - száz élmény: kívül-belül megszépült a Csákányi László Filmszínház

Szentgotthárd – A felújítási munkák befejezését és a műszaki átadást követően ismét elkezdődtek a vetítések a 100 éves szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházban.

Simon Erzsébet

- A vetítéstechnika tavalyi digitalizációja nemcsak pótolhatatlan értéket mentett, hanem egyúttal komoly lehetőségeket is teremtett arra, hogy egy többfunkciós, modern közösségi tere legyen a városnak. Olyan, amit ha sikerül tartalommal megtölteni, akkor az túlmutathat a város és közvetlen térsége határain, akár regionális szerepet is adhat Szentgotthárdnak a kultúra egy szegmensében – hallottuk dr. Gábor Lászlótól, a város önkormányzati és térségi erőforrások vezetőjétől.

- Ennek érdekében további fejlesztések valósultak meg idén nyáron: teljesen átépítettük az előteret, galériát alakítottunk ki, modern vizesblokkot építettünk, illetve felújítottuk a külső homlokzatot.

Az úgynevezett alternatív tartalmak bevezetésével idén ősztől a társművészetek (koncertek, színházi előadások, dokumentumfilmek) is megjelennek a vásznon, illetve a mozi kéthetes ciklusú műsor-összeállításra váltott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!