Szentgotthárd

2014.06.12. 15:40

Új köntösbe öltözik a mozi Szentgotthárdon

Szentgotthárd - Megújul a Csákányi László Filmszínház. A munkálatok júniusban kezdődnek, és augusztus végéig tartanak.

Farkas Eszter

Tavaly tavasszal kezdődtek el a munkálatok a szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházban. Azóta már digitális és 3D vetítésre egyaránt alkalmas technikával dolgoznak a moziban. A munka nem áll le, hiszen az önkormányzat pénzt különített el a további fejlesztésekre.

Látványterv a Csákányi László Filmszínház belső teréről. Az előtérben egy Csákányi Lászlóról készült portré látható. Augusztus végéig kialakítanak az előtérben egy galériát és egy kávézót, alul pedig egy új vizesblokkot, korszerűsítik a fűtést, valamint az épület teljes külső homlokzatát is felújítják. Fotó: csakanyimozi

Szentgotthárd képviselőtestülete még januárban döntött arról, hogy tovább fejlesztik a Csákányi László Filmszínházat. Összesen 35 millió forintot költenek arra, hogy augusztus végéig kialakítanak az előtérben egy galériát és egy kávézót, alul pedig egy új vizesblokkot. Emellett korszerűsítik a fűtést, valamint az épület teljes külső homlokzatát is felújítják majd. A munkák egyébként június második felétől kezdődnek meg.

A technológia fejlődése, valamint a digitális vetítőgépek elterjedése tette lehetővé a mozikban a mozikban egyéb művészeti ágak, társművészetek megjelenését. Az utóbbi években elképesztő gyorsasággal terjedt a színpadi és más produkciók vetített formában történő megjelenése. Ezzel a lehetőséggel a összeadódik a közösségi és televíziós élmény: színházi, opera- vagy balettelőadások, koncertek közvetítésére nyílik lehetőség a moziban.

Tavaly ünnepelt 100 éves fennállását a mozi, akkor vette fel Csákányi László nevét is a filmszínház. Fotó: Ohr Tibor

A szentgotthárdi moziban szeptembertől a vetítővásznon megjelennek az úgynevezett alternatív tartalmak is. Egy cég, Magyarországon egyedüliként neves nemzetközi művészeti intézmények produkcióinak mozivászonra vetíthető közvetítési jogával kereskedik. Ennek köszönhetően Szentgotthárdon is ugyanazt és ugyanakkor láthatják majd az érdeklődők, mint Budapesten, New Yorkban, Londonban vagy Párizsban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!