Szombathely

2009.03.27. 03:28

Újabb személyi ügy a közgyűlés előtt

Szombathely - Az új közgyűlési többség, a demokrata fórumos alpolgármesterrel együtt újabb személyi javaslattal állt elő: megszüntetnék a város jegyzőjének köztisztviselői jogviszonyát.

Angyal László

Békés mederben csordogált a márciusi közgyűlés, amely az új módi szerint ebéd után, délután két órakor kezdődött. Derűre adott okot dr. Ipkovich György polgármester indítása: vélelmezem, hogy Rettegi Attila képviselő szólásra emelkedik .

Így is történt, az oladi városrész képviselője nyomban magához ragadta a szót: Másfél éve szorgalmazom, hogy épüljön buszváró a kis Tesco áruház előtt. Ez megtörtént, és a polgármester is betartotta ígéretét: a négy megállóhely közül elsőként Oladon készült el a váró. Nem okozott különösebb zavart azt sem, és meg is szavazták, hogy Horváth Zsolt költségvetési tanácsnok indítványozta: a város folyószámla- kezelésére kiírandó közbeszerzési pályázatban 2,5 milliárd helyett csak 1,7 milliárd forintos folyószámlahitel felvételét határozzák meg. Majd következett néhány apró-cseprő ügy: hiányos városi közvilágítás, közlekedési fórum a régió közlekedéséről, s lezárult a két közgyűlés közötti időszakról szóló beszámoló.

Ezután dr. Kaczmarski János jegyző hosszasan elemezte, miként hajtja végre a közgyűlés döntését, nevezetesen: a polgármesteri hivatal létszámát tíz fővel csökkenti, illetve két ütemben összesen 80 millió forintot takarít meg. Kérte a közgyűlés segítségét abban, hogy az okmányiroda bérleti díját, mintegy 37 millió forintot engedjen el a bérbe adó Szova Zrt. Derült égből villámcsapásként hatott dr. Szabó Gábor (MDF) indítványa: a polgármester és Marton Zsolt koordinációs tanácsnok kezdjen tárgyalásokat dr. Kaczmarski János jegyzővel a köztisztviselői jogviszonyának közös meg-egyezéssel való megszüntetéséről.

Mindezek után szinte véget nem érően folytatódott az első napirendi pont tárgyalása: a költségvetés módosítása. Amint az várható volt, a sportcélú pénzek elosztása ismét vihart kavart. A sportügyekért felelős alpolgármester dr. Czeglédy Csaba arra figyelmeztetett, hogy ha minden marad a mostaniak szerint, akkor a második fél évben elfogy a Falco, a HVSE, a Haladás és a Sportszolgáltató Kht. működéséhez adott pénz. Arra is fény derült, hogy a férfi kosárlabda Magyar Kupa rendezésének 10 milliós költsége is a várost terheli. Az okra Molnár Miklós, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke mutatott rá: a rendezés díját előre ki kell fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!