Szombathely

2009.06.10. 02:22

A középkori vasárnap mérlege

Csempeszkopács - A falu polgármesterétől kértünk pénzügyi számvetést a hétvégi rendezvényükről, a középkori falunapról.

Angyal László

Krenner Róbert leszögezte: bár ezúttal néhány százezer forinttal megterheli a falu költségvetését a rendezvény, ám annak egyenlegét nem lehet forintban pontosan lemérni. Összességében mintegy másfél milliós költségvetésű volt a kilencedik alkalommal megrendezett középkori falunap. A belépőjegyek az esős idő miatt nem fogytak úgy mint tavaly. Annyira rossz volt az idő, hogy az esti fellépőknek idő előtt el kellett hagyniuk a színpadot, és délután is esett az eső, ami pedig a Szombathelyről ebéd után hozzánk indulókat tartotta vissza. Akik viszont eljöttek, jól szórakoztak, bár a lovaglás, szekerezés és a szabadtéri programok az idő miatt nem sikerültek tökéletesre, de a vendéglátásra és a kiszolgálásra nem lehetett panasz.

A polgármester hozzátette: az egész falut megmozgatja a rendezvény, mindenki készül a nevezetes napra, csinosítja a portáját, hogy rend és tisztaság fogadja a vendégeket.

A közösségi formálóerőt jelentő rendezvényen Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke emléklapot adott át a helyi színjátszó egyesületnek, melyet huszonöt éve élesztettek újjá a helybeliek. Az elismerés annak szól, hogy az egyesület az egyik motorja a középkori falunapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!