Szombathely

2009.06.17. 02:28

Biológiából az élen jár Rozina

Szombathely - Biológia, hegedülés, versmondás. Hajdú Rozina nem aprózza el a dolgokat, ha valamibe belefog, akkor abban a maximumot nyújtja.

Farkas Eszter

Hajdú Rozina a Paragvári Utcai Általános Iskola tanulója, kedvenc tantárgya a biológia. Olyannyira, hogy sorra nyeri az országos versenyeket. A nyolcadikos diák Kisújszálláson, a Herman Ottó Országos Biológiaversenyen első helyezett lett. A döntő háromfordulós volt, ahol írásbeli, szóbeli feladatokat és terepgyakorlatot kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Rozinának a felkészülésben tanárnője, Rozmán Gézáné, Tünde néni segített. Rozina a feladatokat kitűnően teljesítette, ám a legjobban a terepgyakorlatot élvezte.

- A verseny három részfeladata közül legjobban a dr. Tóth Albert által vezetett terepgyakorlat tetszett. Az ott hallottakat később visszakérdezték - meséli a nyolcadikos kislány.

Rozina nagyon élvezte a versenyt és az idei tanévet. Ám meg kell válnia szeretett iskolájától, hiszen elballagott. Most a gimnáziumi évek következnek, s Rozina határozott elképzelésekkel tekint a jövőbe.

- Szeretnék biológiával foglalkozni a későbbiekben. Ha lehet, a zenét és a biológiát összekötném valamilyen formában. Kíváncsi vagyok, hogyan reagálnak a növények a muzsikára - magyarázza lelkesen Rozina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!