Szombathely

2009.07.22. 02:25

Kistérségi települések értékei

Felső-répcementi Kistérség - Egy hónapokig tartó közös műhelymunka eredményeként közös kulturális szórólapot készítettek a Felső-répcementi Többcélú Kistérségi Társuláshoz tartozó települések.

Balla Emőke

A Répce-menti Kulturális Kerekasztal összejövetelei a reneszánsz év keretében kezdődtek meg, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közkincs Programjának támogatásával. A kistérség különböző helyszínein tartott fórumokon a kultúra területén dolgozó szakemberek, politikusok, civilek ismertették meg egymással településük értékeit. Bemutatták és kölcsönösen értékelték a náluk hagyománnyá vált rendezvényeket, találkozókat, megosztották egymással néprajzi gyűjtéseik eredményeit, a közművelődés terén szerzett tapasztalataikat. Megvitatták a jól bevált gyakorlatokat és a jövőbeli elképzeléseket. A több hónapon át tartó műhelymunka eredménye egyebek között egy közös kiadvány lett.

A Felső-répcementi Kulturális Tükör tizenhat település kulturális értékeit gyűjti csokorba a környék iránt érdeklődő utazónak. A legbővebb információ természetesen a két központi szerepet betöltő városról, Bükről, illetve Csepregről olvasható a kiadványban, ismertetve a kulturális központok szolgáltatásait, a rendszeres rendezvényeket, az itt működő civil szervezeteket és kulturális csoportokat. A kisebb települések adatait is megtalálhatjuk a leltárban, a művelődési intézmények és civil szervezetek elérhetőségével, az éves programkínálattal.

A színes fotókkal is ellátott szórólap hasznos információkkal szolgál a térségbe látogató turisták számára, de egyúttal remélhetőleg nagyban segíti majd a Répce menti településeken élők egymásra találását, együttműködését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!