Szombathely

2009.09.30. 02:27

Az egészség új háza

Gencsapáti - A hetvenes évek elején épült, elavult orvosi rendelőt uniós pályázati támogatással, több mint 50 millió forintból újítja fel az önkormányzat. Eljárt már az idő az orvosi rendelő épülete felett, aktuálissá vált a rekonstrukció

Vas Népe

A pályázat elbírálásánál fontos szempont volt, vagyis pluszpontot jelentett több körülmény. Az egyik: az önkormányzat vállalta, hogy az új épületben is lesz fizikoterápiás ellátás. (Ezt a szolgáltatásukat az egészségbiztosítási pénztár nem finanszírozza.) A másik: intelligens telefonközponttal szerelik fel az egészségházat, vagyis a hívónak az illetékes orvost, vagy ha ő nincs, akkor közvetlenül az ügyeletet kapcsolja az okos szerkezet. A rekonstrukció során nem csak hőszigetelik az épületet, kicserélik a nyílászárókat, új, energiatakarékos kazánt szerelnek fel, de a védőnői szolgálat régóta esedékes, a jogszabályoknak megfelelő elhelyezését is megoldják.

Gencsapátiban a felnőtt és a gyermekorvosi szolgálat, illetve a fogorvos és a védőnők nemcsak a 2 ezer 700 lelkes települést, hanem a környező két falu, Perenye és Gyöngyösfalu lakóit is ellátják. A felújítási munkálatok idején a művelődési ház nagytermének elválasztott és megfelelően kialakított részében tart rendelést a háziorvos, a védőnők a művelődési ház egyik irodájába költeztek átmenetileg, míg a fogorvos az általános iskolában rendel. Ez az állapot nem egészen fél évig tart: a közbeszerzési pályázaton hét cég indult, közülük választották ki a győztest, aki a szerződés szerint április 30-án fejezi be a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!