Szombathely

2009.09.02. 02:27

Katonasírokat is ápoltak a diákok a testvérvárosban

Bük - Tizenhárom büki diák utazott augusztus elején Illingenbe, a település testvérvárosába. A béke és a barátság jegyében táboroztak.

Balla Emőke

A fiatalok Pozsonyból repülőgéppel utaztak a Saar-vidéki városba, s már maga az utazás nagy élményt jelentett legtöbbjük számára. A vendéglátók nagy szeretettel fogadták őket, és a helyi sportcsarnokban, illetve tantermekben szállásolták el őket.

A diákok délelőttjeit a sírok gondozása töltötte ki. Feladatuk a keresztek tisztítása, lefestése, a terület rendbetétele volt. Maradt azonban sok szabadidejük is, amit a házigazdák tartalmas programokkal töltöttek ki. Ellátogattak például a franciaországi Verdunbe, ahol megnézték az első világháborús csatára emlékeztető múzeumot, emlékművet és katonasírokat.

Elutaztak Németország legrégibb városába, Trierbe, ahol megismerték a nevezetességeket, és önálló felfedezésekre is lehetőségük nyílt. Amikor jó idő volt, délutánjaikat strandolással töltötték, és szórakoztatásukról is gondoskodtak a vendéglátók. A büki diákok részt vettek helyi koncerteken, éjszakai fürdőpartin, a búcsúesten pedig az illingeni polgármester ünnepélyes keretek között köszönte meg a fiatalok munkáját.

A tíz nap gyorsan elrepült, ám a fiatalok továbbra is tartják a kapcsolatot új barátaikkal az interneten keresztül. Patthy Krisztina, a csoport vezetője elmondta, hogy a legszorosabb barátság a csíkszeredaiakkal kötődött. Az erdélyi fiatalok most népdalokat és egyházi énekeket énekelve turnéznak Magyarországon, s augusztus utolsó hetében Zalaegerszegen ismét találkozhattak büki társaikkal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!