Szombathely

2009.09.30. 02:21

Sorban megújulnak a szennyvízátemelők

Bük - A Bük és Térsége Vízmű Kft. az idei beruházási tervnek megfelelően megkezdte 25-30 éves szennyvízátemelőinek felújítását. A munkát alvállalkozók végzik.

Tersztyánszky Krisztina

Az évek során a szennyvízben található agresszív gázok és gőzök mind a beton műtárgyakat, mind a szénacél vezetékeket és szerelvényeket teljesen tönkretették - tájékoztatott Vojtkó Tibor ügyvezető igazgató. - Az utóbbi években egyre gyakrabban kellett a keletkező lyukakat befoltozgatni, ami erősen rontotta szolgáltatásunk színvonalát. Ezért vált időszerűvé a működési területünkön található nyolc darab átemelő teljes körű felújítása, melynek összköltsége előreláthatóan 30-35 millió forint lesz.

A társaság tervei szerint évente egy-két objektumot tudnak így korszerűsíteni. Ennek folytán, az új technológiák és anyagok alkalmazásá-val a következő 25-30 évre várhatóan megoldódnak a szennyvízátemelőkkel kapcsolatos problémák.

A munkák során a beton- felületek tisztítás után mű-anyag bevonatot kapnak, a szénacél vezetékeket pedig rozsdamentesre cserélik ki. Ezek az anyagok lényegesen ellenállóbbak az agresszív szennyvizekkel szemben. A kivitelezők a polgármesteri hivatal mögötti átemelő felújításával kezdték a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!