Szombathely

2009.09.16. 02:24

Természetfotósok napja a Bechtold-központban

Kőszeg - Harmadik alkalommal, szeptember 20-án rendezik meg a Fényecset Fotóklub Egyesület országos rendezvényét, a Fényecset természetfotós napot. Ez Kőszegen is látható lesz.

Némethy Mária

Építve a 2004-es és a 2006-os Fényecset természetfotós nap sikerére, a budapesti Fényecset Fotóklub Egyesület az idén is megrendezi a természetfotós napot, amely teljes egészében egy újszerű, eredeti kezdeményezésnek ad helyet.

Az első két rendezvény Budapesten volt. Most viszont elérkezett a pillanat, amikor a technika már lehetővé teszi azt, hogy azonos minőségben, egy időben ugyanazt láthassuk az országban egymástól távoli helyszíneken. Ez a mostani rendezvény egyik újdonsága.

Az érdeklődők több városban, így Kőszegen, a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban is élvezhetik az online közvetítést. A virtuális vetítés mellett egy valós természetfotó-kiállítás is megtekinthető lesz. E kiál-lítás egy pályázat válogatott gyűjteménye, amelynek eredményhirdetése is ezen a napon történik.

13 óra 15 perckor kezdődik a közvetítés, megnyitóbeszédet mond Keleti Éva Prima Primissima-díjas fotóművész, a zsűri elnöke. Ezután Markus Varesvuo Túlélők című műve lesz látható a hó és jég madarairól, aztán dr. Kalotás Zsolt alkotása a Körös-Maros Nemzeti Parkról. Szünet után Budapesti vadon címmel vetítenek egy természetfilmet. 18 órakor kezdődik a díjátadó ünnepség Budapesten. Ebből az alaklomból öt kategóriában 15 díjat, oklevelet adnak át.

A természetfotó napjainkban egyre nagyobb tért hódít a magyar fotóséletben. A városlakók közül egyre több embernek igénye, hogy szabadidejét a természetben töltse. A természetfotózás egyszerre egyesíti az egyénben lévő kreativitást a természet szeretetével. A természetfotósok azok, akik legnagyobb hatással tudják a társadalom figyelmét felhívni természeti értékeinkre, és ösztönözni azok megóvásának, védelmének fontosságára. Online közvetítés Budapestről, lesz fotókiállítás is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!