Szombathely

2009.10.14. 02:28

Orsolya-napi vásárra készül Kőszeg

A következő hétvége a natúrpark őszi ízeié, az Orsolya-napi vásáré Kőszegen. Az idén is lesz főző-, süteményes meg lekvárverseny is.

Némethy Mária

Az Orsolya-nap hagyományosan szüretkezdő nap több borvidéken. Időjárásjósló nap is. Úgy tartották: ha szép az idő, karácsonyig enyhe marad.

Idén 8. alkalommal rendezi meg Kőszegen a Natúrpark ízei - Orsolya-napi vásárt - a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház segítségével - az Írottkő Natúrparkért Egyesület. A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark 16 településének kézművesei: borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-, báb- és terményjáték-készítők, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak.

A rendezvényen évek óta megjelennek a helyi civil szervezetek. Az őszi fesztivál ideje alatt pedig a város és környéke művészeti együttesei kulturális műsorral szórakoztatják az érdeklődőket. 2005 óta a helyi német és horvát kisebbségek étel- és süteménykülönlegességeivel szerepelnek a rendezvényen. A szervezők meghívására kiállítók érkeznek az osztrák oldalról, a Geschriebenstein Natúrpark településeiről, de érkeznek kézművesek az ország más területeiről is. A Jurisics-vár történelmi falai között egyedi hangulatú a vásározók kirakodása, a kóstoltatás, az őszi ízek, illatok kavalkádja.

A rendezvény ideje alatt Ízek az Alpokaljáról címmel sütemény- és lekvárversenyt hirdetnek a szervezők, a helyi civil szervezetek - többen közülük már visszatérőként - pedig főzőversenyen mutathatják be főzőtudományukat. A helyi éttermek, cukrászdák egy része szintén csatlakozik a rendezvényhez, hiszen speciális, a vidék jellegzetes terményeinek felhasználásával készült ételeket kínálnak a betérő vendégeknek, akik gesztenyével, sütőtökkel, mézzel készült ínyenc falatokat kóstolhatnak.

A Jurisics-vár udvarán október 24-én 10 órakor kezdődik a főzőverseny. Errre várják a natúrpark 16 településének vállalkozó kedvű civil szervezeteit, képviselőit. Biztosítanak tűzrakó helyet, tűzifát, asztalt és padot, minden csapatnak 3 kiló húst (jelentkezéskor kell megnevezni, milyen fajtát.) Fűszerekről, kenyérről, valamint a főzéshez szükséges eszközökről (bogrács, állványzat, edények) a jelentkezőknek önállóan kell gondoskodniuk. A süteményversenyre két kategóriában lehet nevezni: édes sütemény, sós sütemény. Mindkét kategóriában külön értékelik a lakossági házi és a kereskedelmi, azaz hivatásosok által sütött süteményeket. Az elkészített sütemények receptjeit kérik a süteményekkel együtt leadni.

A helyi praktikák, ízek megőrzése érdekében lekvárokat, dzsemeket, befőtteket, aszalékokat, egyéb módon feldolgozott gyümölcsök versenyét is megrendezik.

Nevezni október 24-én, szombaton 12 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal. A süteménybemutatón, -versenyen való részvétel feltételei: 1 tálca (legalább 12 darab, szelet) sütemény. Lekvárok, dzsemek, ízek esetében a nevezés 1 darab kis üveg finomsággal történik (5 deci), aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 darab).

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

A rendezvényen évek óta megjelennek a helyi civil szervezetek. Az őszi fesztivál ideje alatt pedig a város és környéke művészeti együttesei kulturális műsorral szórakoztatják az érdeklődőket. 2005 óta a helyi német és horvát kisebbségek étel- és süteménykülönlegességeivel szerepelnek a rendezvényen. A szervezők meghívására kiállítók érkeznek az osztrák oldalról, a Geschriebenstein Natúrpark településeiről, de érkeznek kézművesek az ország más területeiről is. A Jurisics-vár történelmi falai között egyedi hangulatú a vásározók kirakodása, a kóstoltatás, az őszi ízek, illatok kavalkádja.

A rendezvény ideje alatt Ízek az Alpokaljáról címmel sütemény- és lekvárversenyt hirdetnek a szervezők, a helyi civil szervezetek - többen közülük már visszatérőként - pedig főzőversenyen mutathatják be főzőtudományukat. A helyi éttermek, cukrászdák egy része szintén csatlakozik a rendezvényhez, hiszen speciális, a vidék jellegzetes terményeinek felhasználásával készült ételeket kínálnak a betérő vendégeknek, akik gesztenyével, sütőtökkel, mézzel készült ínyenc falatokat kóstolhatnak.

A Jurisics-vár udvarán október 24-én 10 órakor kezdődik a főzőverseny. Errre várják a natúrpark 16 településének vállalkozó kedvű civil szervezeteit, képviselőit. Biztosítanak tűzrakó helyet, tűzifát, asztalt és padot, minden csapatnak 3 kiló húst (jelentkezéskor kell megnevezni, milyen fajtát.) Fűszerekről, kenyérről, valamint a főzéshez szükséges eszközökről (bogrács, állványzat, edények) a jelentkezőknek önállóan kell gondoskodniuk. A süteményversenyre két kategóriában lehet nevezni: édes sütemény, sós sütemény. Mindkét kategóriában külön értékelik a lakossági házi és a kereskedelmi, azaz hivatásosok által sütött süteményeket. Az elkészített sütemények receptjeit kérik a süteményekkel együtt leadni.

A helyi praktikák, ízek megőrzése érdekében lekvárokat, dzsemeket, befőtteket, aszalékokat, egyéb módon feldolgozott gyümölcsök versenyét is megrendezik.

Nevezni október 24-én, szombaton 12 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal. A süteménybemutatón, -versenyen való részvétel feltételei: 1 tálca (legalább 12 darab, szelet) sütemény. Lekvárok, dzsemek, ízek esetében a nevezés 1 darab kis üveg finomsággal történik (5 deci), aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 darab).

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

A rendezvényen évek óta megjelennek a helyi civil szervezetek. Az őszi fesztivál ideje alatt pedig a város és környéke művészeti együttesei kulturális műsorral szórakoztatják az érdeklődőket. 2005 óta a helyi német és horvát kisebbségek étel- és süteménykülönlegességeivel szerepelnek a rendezvényen. A szervezők meghívására kiállítók érkeznek az osztrák oldalról, a Geschriebenstein Natúrpark településeiről, de érkeznek kézművesek az ország más területeiről is. A Jurisics-vár történelmi falai között egyedi hangulatú a vásározók kirakodása, a kóstoltatás, az őszi ízek, illatok kavalkádja.

A rendezvény ideje alatt Ízek az Alpokaljáról címmel sütemény- és lekvárversenyt hirdetnek a szervezők, a helyi civil szervezetek - többen közülük már visszatérőként - pedig főzőversenyen mutathatják be főzőtudományukat. A helyi éttermek, cukrászdák egy része szintén csatlakozik a rendezvényhez, hiszen speciális, a vidék jellegzetes terményeinek felhasználásával készült ételeket kínálnak a betérő vendégeknek, akik gesztenyével, sütőtökkel, mézzel készült ínyenc falatokat kóstolhatnak.

A Jurisics-vár udvarán október 24-én 10 órakor kezdődik a főzőverseny. Errre várják a natúrpark 16 településének vállalkozó kedvű civil szervezeteit, képviselőit. Biztosítanak tűzrakó helyet, tűzifát, asztalt és padot, minden csapatnak 3 kiló húst (jelentkezéskor kell megnevezni, milyen fajtát.) Fűszerekről, kenyérről, valamint a főzéshez szükséges eszközökről (bogrács, állványzat, edények) a jelentkezőknek önállóan kell gondoskodniuk. A süteményversenyre két kategóriában lehet nevezni: édes sütemény, sós sütemény. Mindkét kategóriában külön értékelik a lakossági házi és a kereskedelmi, azaz hivatásosok által sütött süteményeket. Az elkészített sütemények receptjeit kérik a süteményekkel együtt leadni.

A helyi praktikák, ízek megőrzése érdekében lekvárokat, dzsemeket, befőtteket, aszalékokat, egyéb módon feldolgozott gyümölcsök versenyét is megrendezik.

Nevezni október 24-én, szombaton 12 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal. A süteménybemutatón, -versenyen való részvétel feltételei: 1 tálca (legalább 12 darab, szelet) sütemény. Lekvárok, dzsemek, ízek esetében a nevezés 1 darab kis üveg finomsággal történik (5 deci), aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 darab).

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

A rendezvény ideje alatt Ízek az Alpokaljáról címmel sütemény- és lekvárversenyt hirdetnek a szervezők, a helyi civil szervezetek - többen közülük már visszatérőként - pedig főzőversenyen mutathatják be főzőtudományukat. A helyi éttermek, cukrászdák egy része szintén csatlakozik a rendezvényhez, hiszen speciális, a vidék jellegzetes terményeinek felhasználásával készült ételeket kínálnak a betérő vendégeknek, akik gesztenyével, sütőtökkel, mézzel készült ínyenc falatokat kóstolhatnak.

A Jurisics-vár udvarán október 24-én 10 órakor kezdődik a főzőverseny. Errre várják a natúrpark 16 településének vállalkozó kedvű civil szervezeteit, képviselőit. Biztosítanak tűzrakó helyet, tűzifát, asztalt és padot, minden csapatnak 3 kiló húst (jelentkezéskor kell megnevezni, milyen fajtát.) Fűszerekről, kenyérről, valamint a főzéshez szükséges eszközökről (bogrács, állványzat, edények) a jelentkezőknek önállóan kell gondoskodniuk. A süteményversenyre két kategóriában lehet nevezni: édes sütemény, sós sütemény. Mindkét kategóriában külön értékelik a lakossági házi és a kereskedelmi, azaz hivatásosok által sütött süteményeket. Az elkészített sütemények receptjeit kérik a süteményekkel együtt leadni.

A helyi praktikák, ízek megőrzése érdekében lekvárokat, dzsemeket, befőtteket, aszalékokat, egyéb módon feldolgozott gyümölcsök versenyét is megrendezik.

Nevezni október 24-én, szombaton 12 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal. A süteménybemutatón, -versenyen való részvétel feltételei: 1 tálca (legalább 12 darab, szelet) sütemény. Lekvárok, dzsemek, ízek esetében a nevezés 1 darab kis üveg finomsággal történik (5 deci), aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 darab).

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

A rendezvény ideje alatt Ízek az Alpokaljáról címmel sütemény- és lekvárversenyt hirdetnek a szervezők, a helyi civil szervezetek - többen közülük már visszatérőként - pedig főzőversenyen mutathatják be főzőtudományukat. A helyi éttermek, cukrászdák egy része szintén csatlakozik a rendezvényhez, hiszen speciális, a vidék jellegzetes terményeinek felhasználásával készült ételeket kínálnak a betérő vendégeknek, akik gesztenyével, sütőtökkel, mézzel készült ínyenc falatokat kóstolhatnak.

A Jurisics-vár udvarán október 24-én 10 órakor kezdődik a főzőverseny. Errre várják a natúrpark 16 településének vállalkozó kedvű civil szervezeteit, képviselőit. Biztosítanak tűzrakó helyet, tűzifát, asztalt és padot, minden csapatnak 3 kiló húst (jelentkezéskor kell megnevezni, milyen fajtát.) Fűszerekről, kenyérről, valamint a főzéshez szükséges eszközökről (bogrács, állványzat, edények) a jelentkezőknek önállóan kell gondoskodniuk. A süteményversenyre két kategóriában lehet nevezni: édes sütemény, sós sütemény. Mindkét kategóriában külön értékelik a lakossági házi és a kereskedelmi, azaz hivatásosok által sütött süteményeket. Az elkészített sütemények receptjeit kérik a süteményekkel együtt leadni.

A helyi praktikák, ízek megőrzése érdekében lekvárokat, dzsemeket, befőtteket, aszalékokat, egyéb módon feldolgozott gyümölcsök versenyét is megrendezik.

Nevezni október 24-én, szombaton 12 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal. A süteménybemutatón, -versenyen való részvétel feltételei: 1 tálca (legalább 12 darab, szelet) sütemény. Lekvárok, dzsemek, ízek esetében a nevezés 1 darab kis üveg finomsággal történik (5 deci), aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 darab).

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

A Jurisics-vár udvarán október 24-én 10 órakor kezdődik a főzőverseny. Errre várják a natúrpark 16 településének vállalkozó kedvű civil szervezeteit, képviselőit. Biztosítanak tűzrakó helyet, tűzifát, asztalt és padot, minden csapatnak 3 kiló húst (jelentkezéskor kell megnevezni, milyen fajtát.) Fűszerekről, kenyérről, valamint a főzéshez szükséges eszközökről (bogrács, állványzat, edények) a jelentkezőknek önállóan kell gondoskodniuk. A süteményversenyre két kategóriában lehet nevezni: édes sütemény, sós sütemény. Mindkét kategóriában külön értékelik a lakossági házi és a kereskedelmi, azaz hivatásosok által sütött süteményeket. Az elkészített sütemények receptjeit kérik a süteményekkel együtt leadni.

A helyi praktikák, ízek megőrzése érdekében lekvárokat, dzsemeket, befőtteket, aszalékokat, egyéb módon feldolgozott gyümölcsök versenyét is megrendezik.

Nevezni október 24-én, szombaton 12 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal. A süteménybemutatón, -versenyen való részvétel feltételei: 1 tálca (legalább 12 darab, szelet) sütemény. Lekvárok, dzsemek, ízek esetében a nevezés 1 darab kis üveg finomsággal történik (5 deci), aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 darab).

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

A Jurisics-vár udvarán október 24-én 10 órakor kezdődik a főzőverseny. Errre várják a natúrpark 16 településének vállalkozó kedvű civil szervezeteit, képviselőit. Biztosítanak tűzrakó helyet, tűzifát, asztalt és padot, minden csapatnak 3 kiló húst (jelentkezéskor kell megnevezni, milyen fajtát.) Fűszerekről, kenyérről, valamint a főzéshez szükséges eszközökről (bogrács, állványzat, edények) a jelentkezőknek önállóan kell gondoskodniuk. A süteményversenyre két kategóriában lehet nevezni: édes sütemény, sós sütemény. Mindkét kategóriában külön értékelik a lakossági házi és a kereskedelmi, azaz hivatásosok által sütött süteményeket. Az elkészített sütemények receptjeit kérik a süteményekkel együtt leadni.

A helyi praktikák, ízek megőrzése érdekében lekvárokat, dzsemeket, befőtteket, aszalékokat, egyéb módon feldolgozott gyümölcsök versenyét is megrendezik.

Nevezni október 24-én, szombaton 12 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal. A süteménybemutatón, -versenyen való részvétel feltételei: 1 tálca (legalább 12 darab, szelet) sütemény. Lekvárok, dzsemek, ízek esetében a nevezés 1 darab kis üveg finomsággal történik (5 deci), aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 darab).

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

A helyi praktikák, ízek megőrzése érdekében lekvárokat, dzsemeket, befőtteket, aszalékokat, egyéb módon feldolgozott gyümölcsök versenyét is megrendezik.

Nevezni október 24-én, szombaton 12 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal. A süteménybemutatón, -versenyen való részvétel feltételei: 1 tálca (legalább 12 darab, szelet) sütemény. Lekvárok, dzsemek, ízek esetében a nevezés 1 darab kis üveg finomsággal történik (5 deci), aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 darab).

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

A helyi praktikák, ízek megőrzése érdekében lekvárokat, dzsemeket, befőtteket, aszalékokat, egyéb módon feldolgozott gyümölcsök versenyét is megrendezik.

Nevezni október 24-én, szombaton 12 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal. A süteménybemutatón, -versenyen való részvétel feltételei: 1 tálca (legalább 12 darab, szelet) sütemény. Lekvárok, dzsemek, ízek esetében a nevezés 1 darab kis üveg finomsággal történik (5 deci), aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 darab).

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

Nevezni október 24-én, szombaton 12 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal. A süteménybemutatón, -versenyen való részvétel feltételei: 1 tálca (legalább 12 darab, szelet) sütemény. Lekvárok, dzsemek, ízek esetében a nevezés 1 darab kis üveg finomsággal történik (5 deci), aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 darab).

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

Nevezni október 24-én, szombaton 12 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal. A süteménybemutatón, -versenyen való részvétel feltételei: 1 tálca (legalább 12 darab, szelet) sütemény. Lekvárok, dzsemek, ízek esetében a nevezés 1 darab kis üveg finomsággal történik (5 deci), aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 darab).

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

Eredményhirdetés október 24-én délután lesz, a Jurisics-várban.Osztrák oldalról is érkeznek kiállítók meg vásározók

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!