Szombathely

2009.10.28. 03:23

Sztehlo Gábor száz éve - A reformáció ünnepe

November 3-án és 10-én a második világháború idején zsidó gyermekeket és felnőtteket, a háború után kallódó árvákat mentő evangélikus lelkészre emlékeznek.

Némethy Mária

Október 31-e a reformáció ünnepe. Az idén 490 éve, hogy Luther Márton Ágoston-rendi szerzetes kiszögezte 95 tételét a wittenbergi templom kapujára. Ezzel útjára indította a reformációt.

Kőszegen október 30-án, 31-én és november 1-jén reformációs ünnepi alkalmak lesznek. Pénteken este a református templom gyülekezeti termében Veres János református lelkész tart előadást A kálvinizmus gyakorlati következményei címmel.

Szombaton, a reformáció ünnepén 9 órától istentisztelet lesz az evangélikus gyülekezeti teremben. Vasárnap 18 órától a református templomban közös úrvacsorai istentiszteletet tartanak, amelyen a Kőszegi Evangélikus Egyházközség kórusa szolgál. Igét hirdet Baranyay Csaba evangélikus lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!